Dvd
Engels

Bergerac. De complete eerste serie

John Nettles (acteur), Terence Alexander (acteur), Cécile Paoli (acteur)
BERGERAC DE COMPLETE EERSTE SERIE
De populaire televisiedetective Jim Bergerac gaat op zoek naar moordenaars, dieven en smokkelaars in havencaf dure villa's en verborgen baaien op het mooie eiland Jersey.
Na een verlof van drie maanden keert de eigenzinnige Detective Sergeant Jim Bergerac terug naar Jersey. Hij heeft zijn alcoholverslaving overwonnen en zijn scheiding van de verwende do
Titel
Bergerac. De complete eerste serie
Acteur
John Nettles Terence Alexander Cécile Paoli Sean Arnold
Taal
Engels
Uitgever
Amsterdam: Memphis Belle, 2007
3 dvd-video's
Speelduur
535 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
ISBN
9789051596984

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over John Nettles

John Vivian Drummond Nettles O.B.E. (St Austell, 11 oktober 1943) is een Britse acteur, bekend van zijn rollen in de politieseries Bergerac (1981-1991) en Midsomer Murders (1997-2011). Daartussenin heeft hij deel uitgemaakt van de Royal Shakespeare Company.

Loopbaan

Hij studeerde filosofie en geschiedenis aan de Universiteit van Southampton, waar hij voor het eerst op de planken stond. Daarna trad hij toe tot de Royal Court Company in Londen en tot toneelgezelschappen in Manchester en Exeter. Zijn filmdebuut was in 1970 een kleine rol in One More Time. In 1971 en 1972 speelde Nettles de rol van dokter Ian McKenzie in de Britse dramaserie A Family At War over de belevenissen van een Liverpoolse familie in het turbulente tijdperk van de Tweede Wereldoorlog.

Nettles werd tussen 1981 en 1991 vooral bekend door zijn rol op het kanaaleiland Jersey als Detective Sergeant (DS) Jim Bergerac in de 87 af…Lees verder op Wikipedia

Suggesties