De 18-jarige Nathan vindt een foto uit zijn jeugd op een website voor vermiste personen. Als hij op onderzoek uitgaat, komt hij er achter dat zijn ouders niet zijn echte ouders zijn. Vervolgens krijgt hij zwaar bewapende mannen achter zich aan. Vanaf 15 jaar.
Titel
Abduction
Regisseur
John Singleton
Componist
Ed Shearmur
Acteur
Taylor Lautner Lily Collins Alfred Molina
Taal
Engels
Uitgever
E One, 2011
1 dvd-video
Oorspr. opname
2011
Speelduur
ca. 102 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045228729

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse actiethriller uit 2011 van John Singleton (2 Fast and 2 furious; Boyz in the hood), met Taylor Lautner (Twilight-reeks) en Lily Collins. De 18-jarige Nathan komt een jeugdfoto van zichzelf tegen op een website voor vermiste personen. Als hij op onderzoek uitgaat, komt hij er achter dat zijn ouders niet zijn echte ouders zijn. Vervolgens krijgt hij zwaar bewapende mannen achter zich aan. De pers is wisselend in zijn oordeel. Kevin Toma (Volkskrant 20-10-'11) geeft slechts 1 (van 5) sterren: 'Veel slap gesjees door Pittsburgh en omgeving, en vooral een hoop vertrouwde en nieuwe onzindialogen (...). En dat is dan de eerste film in zes jaar tijd van de man die ooit het klassieke gangsterdrama Boyz in the hood (1991) regisseerde.' Eric Koch (Telegraaf 20-10-'11) geeft 2 1/2 ster (van 5): '(...) een thriller voor Nathans leeftijdgenoten. Dat er weinig logica in de gebeurtenissen zit, zal de fans van hoofdrolspeler Taylor Lautner (...) niet storen.' Mario Wisse (Metro 20-10-'11) …Lees verder

Over John Singleton

CC BY 2.0 - Foto van/door Canadian Film Centre from Toronto, Canada. Cropped and color-corrected prior to upload by Daniel Case

John Daniel Singleton (Los Angeles, 6 januari 1968 – aldaar, 29 april 2019) was een Amerikaans regisseur, producent en scenarioschrijver. Hij ontving in 1992 Oscarnominaties voor zowel het scenario als de regie van zijn debuutfilm Boyz n the Hood. Daarmee werd hij de jongste én de eerste Afro-Amerikaanse regisseur die genomineerd werd voor die prijzen. Doorgaans nam hij minimaal twee taken tegelijk op zich bij het maken van een film, soms meer, zoals in het geval van Poetic Justice, Higher Learning, Shaft en Baby Boy.

Tot de acteurs die Singleton meer dan eens inzette voor zijn projecten behoren Ice Cube, Terrence Howard, Samuel L. Jackson, Laurence Fishburne en Tyrese Gibson.

Singleton trouwde in oktober 1996 met actrice Akosua Busia, met wie hij in maart 1997 dochter Hader kreeg. Hij was toen al vader van dochter Cleopatra. Het huwelijk liep na acht maanden stuk.

Filmografie…Lees verder op Wikipedia

Suggesties