Tre Styles groeit op temidden van het geweld in de zwarte buitenwijken van Los Angeles
Titel
Boyz N the hood / written and dir. by John Singleton
Regisseur
John Singleton
Acteur
Ice Cube Cuba Gooding (jr) Morris Chestnut Laurence Fishburne Angela Bassett
Taal
Engels
Uitgever
[Hilversum]: Columbia Tristar Home Entertainment, 2003 | Andere uitgaves
2 dvd-video's
Oorspr. opname
1991
Speelduur
107 min.
Aantekening
Engels gesproken, nagesynchroniseerd in het Frans, Duits, Spaans en Italiaans Ondertiteling : Nederlands, Engels, Frans, Duits, Turks, Spaans, Italiaans, Portugees, Arabisch, Hindoestaans
EAN
8712609070361

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 8 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De toen 23-jarige John Singleton debuteerde in 1991 met 'Boyz N the Hood'. Later maakte hij onder meer 2 fast 2 furious, Shaft en Rosewood. Dit drama gaat over het opgroeien van Tre Styles (Cuba Cooning jr) te midden van het geweld in de zwarte buitenwijken van Los Angeles. Zijn vader probeert hem weerbaar te maken tegen de verloedering. Verder zien we onder meer Ice Cube, Larry Fishburne, Morris Chestnut en Nia Long. De Speelfilmencyclopedie schrijft: '(...) Goedogende en commerciële zwarte Amerikaanse cinema. De sterke en in de roos treffende film werd na een aantal bloedige incidenten (met doden) door een groot aantal bioscopen in de V.S. geboycot en niet verder meer vertoond.' De dvd bevat veel extra's.

Over John Singleton

CC BY 2.0 - Foto van/door Canadian Film Centre from Toronto, Canada. Cropped and color-corrected prior to upload by Daniel Case

John Daniel Singleton (Los Angeles, 6 januari 1968 – aldaar, 29 april 2019) was een Amerikaans regisseur, producent en scenarioschrijver. Hij ontving in 1992 Oscarnominaties voor zowel het scenario als de regie van zijn debuutfilm Boyz n the Hood. Daarmee werd hij de jongste én de eerste Afro-Amerikaanse regisseur die genomineerd werd voor die prijzen. Doorgaans nam hij minimaal twee taken tegelijk op zich bij het maken van een film, soms meer, zoals in het geval van Poetic Justice, Higher Learning, Shaft en Baby Boy.

Tot de acteurs die Singleton meer dan eens inzette voor zijn projecten behoren Ice Cube, Terrence Howard, Samuel L. Jackson, Laurence Fishburne en Tyrese Gibson.

Singleton trouwde in oktober 1996 met actrice Akosua Busia, met wie hij in maart 1997 dochter Hader kreeg. Hij was toen al vader van dochter Cleopatra. Het huwelijk liep na acht maanden stuk.

Filmografie…Lees verder op Wikipedia