Een arbeider wil verbergen dat zijn gestoorde stiefzoon is omgekomen bij een verdacht bouwongeval. Zijn vrouw probeert achter de waarheid te komen, geholpen door een journalist van de lokale krant.
Titel
God's pocket / dir. by John Slattery ; screenplay by John Slattery, ... [et al.]
Regisseur
John Slattery
Naar het werk van
Pete Dexter
Componist
Nathan Larson
Acteur
Philip Seymour Hoffman John Turturro Christina Hendricks Richard Jenkins
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
ca. 88 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Hongaars, Pools Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Deens, Pools, Fins, Ijslands, Noors, Hongaars, Zweeds, Hindi
EAN
5053083028015

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit drama met Christina Hendricks, Philip Seymour Hoffman (in een van zijn laatste rollen), John Turturro en Richard Jenkins is de eerste bioscoopfilm van acteur en tv-regisseur John Slattery (Mad men). Het verhaal speelt in een arbeidersbuurt van South Philadelphia, begin jaren 1980. Arbeider Mickey (Hoffman) wil verbergen dat zijn gestoorde stiefzoon is omgekomen bij een verdacht bouwongeval. Intussen moet hij aan geld zien te komen voor de begrafenis. Zijn vrouw probeert achter de waarheid te komen, geholpen door een journalist van de lokale krant. Peter Bradshaw (theguardian.com) noemt het een gewelddadig, droogkomisch drama dat in stemming varieert van melodramatisch naar bizar of sentimenteel, beheerst geregisseerd door Slattery en met een geweldige Hoffman.

Over John Slattery

John Slattery kan verwijzen naar:

  • John Slattery (acteur) : Amerikaans acteur
  • John Slattery (backgammonspeler) : Schots backgammonspeler, werd Europees kampioen in 2003


Lees verder op Wikipedia

Suggesties