Uitvoerige familiekroniek, spelend in Connecticut en in Californië, die de tijd van de Amerikaanse Burgeroorlog tot het eerste kwart der twintigste eeuw omspant en een veelheid van excentrieke karakters ten tonele voert.
Titel
Ten oosten van Eden / John Steinbeck
Auteur
John Steinbeck
Vertaler
Peter Bergsma
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
East of Eden
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2020
1 cd
Speelduur
23:40
Oorspr. uitgever
Uitgeverij Van Oorschot
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Man
CDR
a470932

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over John Steinbeck

John Ernst Steinbeck (Salinas (Californië), 27 februari 1902 – New York, 20 december 1968) was een Amerikaans auteur die in 1962 de Nobelprijs voor Literatuur won. In de loop van zijn carrière schreef Steinbeck zevenentwintig boeken: zestien romans, zes non-fictieboeken en vijf bundels met korte verhalen.

Stijl en thema's

Steinbeck schreef in een naturalistische/sociaal-realistische stijl, vaak over arme mensen uit de arbeidersklasse. Zijn werk The Grapes of Wrath (De druiven der gramschap) vertelt het verhaal van de Joads, een arme familie uit de Amerikaanse staat Oklahoma tijdens de "Dust Bowl", hun tocht naar de staat Californië en de problemen die ze daarbij ondervinden. De roman stelt op een indringende manier het immigratievraagstuk aan de orde en wordt gezien als een verdediging van de armen tegen de rijken.

East of Eden is waarschijnlijk het belangri…Lees verder op Wikipedia

Suggesties