Boek
Engels
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Tortilla Flat

John Steinbeck (auteur)
Een zorgeloze paisano (Mexicaanse Indiaan) in Californie͏̈ geeft zijn dakloze vrienden een dak boven hun hoofd als hij twee huizen van zijn grootvader erft.
Titel
Tortilla Flat
Auteur
John Steinbeck
Taal
Engels
Editie
[Repr.]
Uitgever
London: Penguin, [2013?] | Andere uitgaves
XXV, 153 p.
ISBN
9780141185118 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tortilla flat is een nederzetting van paisano's, een mengeling van Spaans, Mexicaans en Indiaans bloed, hoog boven de Californische stad Monterey. Ook Danny is zo'n paisano, dakloos en zwervend tot hij op zekere dag twee huizen van zijn grootvader erft. Onmiddellijk stelt hij zijn huizen open voor zijn vrienden, zwervers die zich in leven houden met kleine diefstallen. Deze hechte commune valt uiteen wanneer Danny ten gevolge van een ongeval sterft en het huis in vlammen opgaat. Amusant en ontroerend en eigenlijk nog geenszins verouderd. Bevat een introductie (16 p.) door Thomas Fensch en een bibliografie (3 p.). Zilverkleurige paperback met een kleurenfoto van een verroest landbouwwerktuig in een desolaat landschap; kleine letter en goede marges.

Over John Steinbeck

John Ernst Steinbeck (Salinas (Californië), 27 februari 1902 – New York, 20 december 1968) was een Amerikaans auteur die in 1962 de Nobelprijs voor Literatuur won. In de loop van zijn carrière schreef Steinbeck zevenentwintig boeken: zestien romans, zes non-fictieboeken en vijf bundels met korte verhalen.

Stijl en thema's

Steinbeck schreef in een naturalistische/sociaal-realistische stijl, vaak over arme mensen uit de arbeidersklasse. Zijn werk The Grapes of Wrath (De druiven der gramschap) vertelt het verhaal van de Joads, een arme familie uit de Amerikaanse staat Oklahoma tijdens de "Dust Bowl", hun tocht naar de staat Californië en de problemen die ze daarbij ondervinden. De roman stelt op een indringende manier het immigratievraagstuk aan de orde en wordt gezien als een verdediging van de armen tegen de rijken.

East of Eden is waarschijnlijk het belangri…Lees verder op Wikipedia