Dvd
Engels
Kijkwijzer
Vanaf 16 jaarVanaf 16 jaar
Titel
The eagle has landed / dir. John Sturges
Regisseur
John Sturges
Acteur
Michael Caine Donald Sutherland Robert Duvall Donald Pleasence Jenny Agutter
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Carlton, 2001
1 dvd-video
Oorspr. opname
1976
Speelduur
ca. 131 min.
Aantekening
Breedbeeldeditie Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713053100123

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 43 keer in Vlaamse bibliotheken

Over John Sturges

John Elliott Sturges (Oak Park, 3 januari 1910 – San Luis Obispo, 18 augustus 1992) was een Amerikaans filmregisseur.

Tussen 1932 en 1942 werkte John Sturges als assistent van de filmproducent David O. Selznick. Gedurende de Tweede Wereldoorlog maakte hij verschillende documentaires. Vervolgens legde hij zich toe op actiefilms en westerns. De films Bad Day at Black Rock (1955), Gunfight at the O.K. Corral (1957), The Magnificent Seven (1960) en The Great Escape (1963) gelden als de hoogtepunten van zijn oeuvre.

Sturges stierf in 1992 op 82-jarige leeftijd in San Luis Obispo in Californië.

Filmografie

  • 1946: The Man Who Dared
  • 1946: Shadowed
  • 1946: Alias Mr. Twilight
  • 1947: For the Love of Rusty
  • 1947: Keeper of the Bees
  • 1948: The Sign of the Ram
  • 1948: Best Man Wins
  • 1949: The…Lees verder op Wikipedia

Suggesties