Blu-ray
Engels

The magnificent seven

John Sturges (regisseur), Elmer Bernstein (componist), Yul Brynner (acteur)
Als de inwoners van een Mexicaans dorpje worden geterroriseerd door een legertje plunderende bandieten roepen ze de hulp in van zeven Amerikaanse huurlingen
Titel
The magnificent seven
Regisseur
John Sturges
Componist
Elmer Bernstein 1922-2004
Acteur
Yul Brynner 1920-1985 Eli Wallach Steve McQueen 1930-1980 Charles Bronson 1921-2003 Robert Vaughn Brad Dexter James Coburn
Taal
Engels
Uitgever
MGM, 2010
1 blu-ray
Oorspr. opname
1960
Speelduur
ca. 88 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling : Nederlands, Frans, Engels, Duits
EAN
8712626044543

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 4 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse western uit 1960 onder regie van John Sturges. Met Yul Brynner, Eli Wallach, Steve McQueen, James Coburn, Charles Bronson, Robert Vaughn e.a. Remake van The seven samourai van Akira Kurosawa. Als de inwoners van een Mexicaans dorpje worden geterroriseerd door een legertje plunderende bandieten roepen ze de hulp in van zeven Amerikaanse huurlingen. De Speelfilmencyclopedie gaf 3 sterren. Norman Short (Dvd Verdict,15-6-'01) gaf 90 (van 100) punten: '(...) one of the best known and loved Westerns of all time'. Ook Danny Craydon (BBC Movie Reviews, 29-6-'01) gaf 4 (van 5) sterren en zei: 'Sturges crafts an exciting adventure with lasting stature.' Genomineerd voor een Oscar voor de muziek. De blu-ray bevat als extra audiocommentaar en een documentaire getiteld 'Guns for hire, making of the The magnificent seven'.

Over John Sturges

John Elliott Sturges (Oak Park, 3 januari 1910 – San Luis Obispo, 18 augustus 1992) was een Amerikaans filmregisseur.

Tussen 1932 en 1942 werkte John Sturges als assistent van de filmproducent David O. Selznick. Gedurende de Tweede Wereldoorlog maakte hij verschillende documentaires. Vervolgens legde hij zich toe op actiefilms en westerns. De films Bad Day at Black Rock (1955), Gunfight at the O.K. Corral (1957), The Magnificent Seven (1960) en The Great Escape (1963) gelden als de hoogtepunten van zijn oeuvre.

Sturges stierf in 1992 op 82-jarige leeftijd in San Luis Obispo in Californië.

Filmografie

  • 1946: The Man Who Dared
  • 1946: Shadowed
  • 1946: Alias Mr. Twilight
  • 1947: For the Love of Rusty
  • 1947: Keeper of the Bees
  • 1948: The Sign of the Ram
  • 1948: Best Man Wins
  • 1949: The…Lees verder op Wikipedia

Suggesties