Dvd
Engels

Kavanagh Q.C.. Het eerste seizoen

John Thaw (acteur), Anna Chancellor (acteur), Ewan McGregor (acteur)
Advocaat James Kavanagh houdt zich bezig met moeilijke rechtszaken, maar moet ook tijd zien te vinden voor zijn gezinsleven
Bevat
Disc 1 Nothing but the truth
Disc 2 Heartland
Disc 3 A family affair
Disc 4 The sweetest thing
Titel
Kavanagh Q.C.. Het eerste seizoen
Acteur
John Thaw Anna Chancellor Ewan McGregor
Taal
Engels
Uitgever
Dutch Filmworks, 2009
4 dvd-video's
Speelduur
329 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8715664061251

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 11 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De bekendste rol van de Britse acteur James Thaw (1942-2002) was die van inspector Morse, verder was hij onder meer te zien als Monsignor Renard en als Jack Regan in de politieserie The Sweeney. De serie 'Kavanagh QC' draaide van 1995-2001. James Kavanagh is een briljante advocaat die zich in de rechtszaal bezighoudt met ingewikkelde zaken. Hij weet de verdachten en getuigen uit hun tent te lokken en de jury te overtuigen. Daarnaast heeft hij veel aandacht nodig om zijn gezinsleven in het gareel te houden. Ook deze rol van Thaw en deze serie werden goed ontvangen. Seizoen 1 bevat vier afleveringen. In de eerste verdedigt Kavanagh een student die door een rijke vrouw beschuldigd wordt van verkrachting. De dvd-set bevat geen extra's.

Over John Thaw

John Edward Thaw (West Gorton, Manchester, 3 januari 1942 – Luckington, Wiltshire, 21 februari 2002) was een Engels acteur die vooral bekend werd door de detectiveserie Inspector Morse waarin hij 33 maal de titelrol vertolkte. De serie liep van 1987 tot 2000. Zijn assistent in de serie Robbie Lewis (gespeeld door de acteur Kevin Whately) kreeg een vervolg op de oorspronkelijke serie onder de naam Lewis.

Thaw speelde in zijn carrière nog veel andere rollen op televisie, in het theater en in de film. De harde detective Jack Regan in de televisieserie (en twee films) van The Sweeney bracht hem faam in het Verenigd Koninkrijk, en was later ook op de Nederlandse televisie te zien. Hij speelde detective inspector Jack Regan in 53 afleveringen tussen 1975 en 1978.

Een van de laatste rollen was die van liberale advocaat James Kavanagh in Kavanagh QC (1995–1999). Thaw leidde een teruggetrokken bestaan in een landhuis uit de 18de eeuw. Net als…Lees verder op Wikipedia

Suggesties