Dvd
Engels

Big mommas : like father, like son

John Whitesell (regisseur), David Newman (componist), Martin Lawrence (acteur)
FBI-agent Malcolm Turner en zijn stiefzoon moeten onderduiken in een meisjesschool
Titel
Big mommas : like father, like son
Regisseur
John Whitesell
Componist
David Newman 1954- (US I)
Acteur
Martin Lawrence Brandon T. Jackson
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2011
1 dvd-video
Oorspr. opname
2011
Speelduur
ca. 102 min.
EAN
8712626074014

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 31 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Martin Lawrence (Rebound; National security) was in 2000 voor het eerst te zien in zijn rol van FBI-agent Malcolm Turner die zich vermomt als 'Big momma', een dikke vrouw in een bloemetjesjurk. In 2005 regisseerde John Whitesell een vervolg* en in 2011 ook deel drie. Malcolm's 17-jarige stiefzoon Trent (Brandon T. Jackson) bouwt aan een carrière als rapper, maar zijn vader wil graag dat hij naar de universiteit gaat. Wanneer Trent getuige is van een criminele moord, moeten vader en zoon onderduiken in een meisjesschool, de een als 'Big momma', de ander als diens nichtje Charmaine. De school is een kunstacademie, dus Trent/Charmaine kan zijn rapkunsten goed gebruiken. De film is kritisch ontvangen. Tjeerd Kooistra (Movie 2 Movie, i): '(...) In tegenstelling tot rasechte komedie, is dit deel wellicht beter te categoriseren als een feel good family film. Of ten minste, een high school tienerfilm met verfrissende tussentijdse R&B en pop songs. (...) meer een 'bankhanger' dan een bioscoopf…Lees verder

Over John Whitesell

John Whitesell (geboren in Iowa Falls) is een Amerikaans filmregisseur.

Biografie

Whitesell volgde eerst een opleiding aan het Simpson College in Indianola en verhuisde daarna naar New York, waar hij acteer- en regisseerlessen volgde aan theaterschool Circle in the Square. Hij nam deel aan de theaterproducties Happily Ever After, And That's the Way it Was en Solo for Two Voices en hij werkte bij The Writer's Theater, het Princeton McCarter Theater en het Williamstown Theatre Festival.

Sinds de soapserie Another World in 1964 regisseert Whitesell televisieproducties. Hij won een Emmy Award voor Guiding Light.

In 1993 regisseerde Whitesell zijn eerste film, getiteld Calendar Girl. Sindsdien verzorgde hij de regie van onder meer Malibu's Most Wanted (2003) en Big Momma's House 2 (2006).

Filmografie

De volgende films zijn door…Lees verder op Wikipedia