Dvd
Engels

Big momma's house 2

John Whitesell (regisseur), Martin Lawrence (acteur), George S. Clinton (componist)
Titel
Big momma's house 2
Regisseur
John Whitesell
Acteur
Martin Lawrence
Componist
George S. Clinton 1947-
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2008
1 dvd-video
Oorspr. opname
2005
Speelduur
ca. 95 min.
EAN
8712626023531

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 29 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse komedie uit 2005 (opvolger van Big Momma's House uit 2000) van John Whitesell (televisieregisseur o.a. Cosby, Law & order), met Martin Lawrence, Nia Long, Emily Procter. FBI-agent Malcolm Turner gaat weer undercover en neemt opnieuw de gedaante van 'Big momma' aan. Om iemand in de gaten te kunnen houden neemt Big momma een baan als huishoudster bij de verdachte. Het blijkt dat de verdachte ook drie nogal vervelende kinderen heeft waarmee Big momma het aan de stok krijgt. De serieuze pers is natuurlijk niet al te enthousiast over deze 'vette ongein'. Erik Jonk (Metro16-2-'06) geeft 3 (van 5 sterren): 'Martin Lawrence zet voor de tweede keer een hartstikke leuke Big momma neer. Petje af om je zo lang in zo'n verschrikkelijk pak op de set te moeten begeven. Of een Big momma 3 nog wenselijk is, is wel de vraag.'

Over John Whitesell

John Whitesell (geboren in Iowa Falls) is een Amerikaans filmregisseur.

Biografie

Whitesell volgde eerst een opleiding aan het Simpson College in Indianola en verhuisde daarna naar New York, waar hij acteer- en regisseerlessen volgde aan theaterschool Circle in the Square. Hij nam deel aan de theaterproducties Happily Ever After, And That's the Way it Was en Solo for Two Voices en hij werkte bij The Writer's Theater, het Princeton McCarter Theater en het Williamstown Theatre Festival.

Sinds de soapserie Another World in 1964 regisseert Whitesell televisieproducties. Hij won een Emmy Award voor Guiding Light.

In 1993 regisseerde Whitesell zijn eerste film, getiteld Calendar Girl. Sindsdien verzorgde hij de regie van onder meer Malibu's Most Wanted (2003) en Big Momma's House 2 (2006).

Filmografie

De volgende films zijn door…Lees verder op Wikipedia