In 1870 volgt een verlegen domineeszoon in Amerika zijn hart en gaat op bizonjacht in het ruige Westen.
Onderwerp
Natuur
Titel
Butcher's Crossing
Auteur
John Williams 1922-1994
Inleider
Bret Easton Ellis
Taal
Engels
Uitgever
London: Vintage, 2014 | Andere uitgaves
326 p.
ISBN
9780099589679 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Eind 19e eeuw trekt de jonge Will Adams naar het plaatsje Butcher’s Crossing in Kansas in de hoop daar antwoord te vinden op zijn innerlijke onrust. Daar zijn de weinige mensen vrijwel volledig afhankelijk van de handel in bizonhuiden. Hij financiert een tocht naar de bergen in Colorado waar een ervaren jager nog een grote kudde bizons weet te vinden. De andere deelnemers zijn een eenhandige menner van een door ossen getrokken huifkar, tevens de kok, en een eigengereide vilder. Ze vinden de bizons en richten een gigantische slachting onder de dieren aan. De schrijver vertelt daarbij tot in details hoe het villen van een bizon in zijn werk gaat. Dierenliefhebbers zullen daar een nare smaak aan overhouden. Omdat zij te hebberig zijn en alle dieren willen doden, raken zij ingesneeuwd en moeten er overwinteren. In sobere stijl verhaalt de auteur over de keiharde overlevingsstrijd in de ruige, door hem fraai beschreven, natuur. Daarbij weet hij op een boeiende manier de ontberingen van de …Lees verder

Over John Williams

John Edward Williams (Clarksville, 29 augustus 1922 - Fayetteville, 3 maart 1994) was een Amerikaans schrijver. Hij werd vooral bekend door zijn romans Stoner en Augustus. Dat laatste boek werd in 1973 bekroond met de National Book Award.

Leven en werk

Williams was afkomstig uit een boerenfamilie. Zijn stiefvader was conciërge. Na een weinig succesvolle schoolloopbaan, werkte hij een tijdje als journalist. Tijdens de Tweede Wereldoorlog diende hij bij de luchtmacht, onder andere tweeënhalf jaar in India en Birma. Terug in Amerika ging hij opnieuw studeren en haalde in 1949 een Master of Arts aan de Universiteit van Denver. Vervolgens studeerde hij nog Engelse literatuur aan de University of Missouri. In 1955 werd hij aangesteld als docent aan de Universiteit van Denver, waar hij doceerde in creatief schrijven.

Naast studieboeken en twee gedichtenbundels schreef Williams vier romans. Het bekendst zijn St…Lees verder op Wikipedia

Suggesties