Blad­muziek
Engels

Harry Potter and the prisoner of Azkaban : selected themes from the motion picture: easy piano

John Williams (componist)

Harry Potter and the prisoner of Azkaban : selected themes from the motion picture: easy piano

Genre:
Titel
Harry Potter and the prisoner of Azkaban : selected themes from the motion picture: easy piano
Componist
John Williams 1932- (US I)
Taal
Engels
Uitgever
[Plaats van uitgave onbekend]: Warner Bros, ©2004
37 p. : ill.
ISBN
9780757924064 (paperback)
Plaatsingssuggestie
789.11 (SISO) Piano spelen ; Filmmuziek (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het vereenvoudigde pianoboek van de muziek van de derde Harry Potterfilm. Opnieuw schreef John Williams de muziek. Acht composities, waarbij wel een oude bekende: Hedwig's theme. De meeste nummers zijn uitsluitend instrumentaal. Met zeven pagina's kleurenafbeeldingen en drie pagina's zwart/wit-afbeeldingen uit de film. Graad 2. 40 blz. Warner Bros. PFM0407.

Over John Williams

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Nationalparks, user of that wikipedia.

John Towner Williams (New York, 8 februari 1932) is een Amerikaans componist van filmmuziek. Hij is een van de bekendste naoorlogse filmcomponisten. Tevens wordt hij verantwoordelijk geacht voor de heropleving van de klassieke filmmuziek. Hij was tevens dirigent van het Boston Pops Orchestra.

Bekende films waar hij de muziek voor schreef zijn: Star Wars, Superman, Indiana Jones, Jaws, Jurassic Park, E.T. the Extra-Terrestrial, Schindler's List, Home Alone en de Harry Potter-films.

Williams werd 51 maal genomineerd voor een Oscar (46 maal voor beste filmmuziek en 5 maal voor beste filmsong), waarvan hij er uiteindelijk vijf won (5 maal beste filmmuziek) (stand 2018).

Biografie

Williams is de oudste zoon uit het gezin van Esther en Johnny Williams. Zijn vader, een jazzdrummer, was een van de oorspronkelijke leden van het Raymond Scott Quintet en was later …Lees verder op Wikipedia