Cd

Kristallnacht

John Zorn (componist), Mark Feldman (uitvoerder), Marc Ribot (uitvoerder)
Toon meer
Titel
Kristallnacht
Componist
John Zorn 1953-
Uitvoerder
Mark Feldman  (viool) Marc Ribot 1954- (gitaar) Anthony Coleman 1955- (keyboard) William Winant  (percussie) David Krakauer  (klarinet) Frank London 1958- (trompet)
Uitgever
Tzadik, 2010
1 cd
Speelduur
00:42:59
CDR
JEX9483
Plaatsingssuggestie
73 - Jazz (NBLC) J1 - Jazz (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 7 keer in Vlaamse bibliotheken

Over John Zorn

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Andy Newcombe Farnborough, UK

John Zorn (New York, 2 september 1953) is een Amerikaans jazzmusicus, die sinds begin jaren tachtig bekendheid verworven heeft. Hij is een van de belangrijke vertegenwoordigers van de 'Downtown' experimentele muziekscene. Zijn hoofdinstrument is de altsaxofoon, al speelt hij ook andere instrumenten. Hij hanteert een sterk eclectische stijl.

Zorn is Joods. Dit komt tot uiting in zijn muziekproject 'Masada', waarbij hij onder andere met een jazzkwartet composities speelt die sterk door traditionele Joodse muziek (klezmer) zijn beïnvloed. Daarnaast heeft hij vele andere, sterk uiteenlopende projecten, gaande van jazz, soundtracks, improvisatie, hedendaags klassiek, metal, enzovoort.

Samenwerkingen

Zorn bracht als componist en muzikant meer dan 200 albums uit en leverde een bijdrage aan even zoveel albums. Wisselende samenwerkingen zijn kenmerkend. Hij werkte onder anderen samen met Joey Baron, Dave Douglas, Mike Patton, …Lees verder op Wikipedia

Suggesties