Boek
Nederlands

Jij en ik & andere verhalen : roman

Jojo Moyes (auteur), Anna Livestro (vertaler)
Bundel met twee lange en negen korte verhalen over menselijke relaties.
Titel
Jij en ik & andere verhalen : roman
Auteur
Jojo Moyes
Vertaler
Anna Livestro
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Paris for one and other stories
Parallelle titel
Jij en ik en andere verhalen : roman
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2020 | Andere uitgaven
382 p.
ISBN
9789026151408 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bundel met twee lange en negen korte verhalen over menselijke relaties. Het lange verhaal ‘Een week in Parijs’ werd al eerder zelfstandig gepubliceerd. Het is de voorgeschiedenis van de roman ‘Portret van een vrouw’. In het tweede lange verhaal, het titelverhaal, heeft Nell een weekend in Parijs gepland voor haar en haar vriend. Helaas komt haar partner niet en bevindt Nell zich alleen in de Franse hoofdstad. Na een lange lijst met voor- en tegenargumenten besluit zij toch te blijven. Langzaam komt zij in de ban van de Lichtstad en beleeft een korte romance. Van de korte verhalen is 'Margot' het meest ontroerende, de overige acht hebben echtparen in de aanbieding. De grote kracht van de bekende auteur (1969) is haar benadering van onderlinge verhoudingen, ook in deze bundel getuigt zij van deze kracht. Aangenaam leesvoer.

Over Jojo Moyes

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Martin Kraft

Jojo Moyes is de nom de plume van de Britse schrijster Pauline Sara Jo Moyes (Londen, 4 augustus 1969). Moyes heeft meer dan vijftien boeken gepubliceerd die vertaald zijn in 46 verschillende talen waaronder het Nederlands. Ze heeft ruim 50 miljoen boeken verkocht. Drie van haar boeken, waarvan Me Before You met ruim 14 miljoen verkochte boeken de bekendste is, zijn verfilmd en Moyes heeft tevens het scenario voor de film Head Full of Honey geschreven. Haar boeken worden getypeerd als chicklit.

Biografie

Moyes werd in 1969 geboren in Londen en groeide hier op als enig kind van haar ouders Elizabeth J. McKee and James C. Moyes. Ze studeerde journalistiek aan de Universiteit van Londen. Na haar studie werkte ze tien jaar lang als journaliste voor onder meer The Independent. Tijdens dit werk schreef ze romans, waarvan de eerste drie romans werden afgewezen. Pas haar vierde …Lees verder op Wikipedia