Boek
Nederlands

Ik hou mijn adem in!

Joke Guns (auteur), Yoeri Slegers (illustrator)
+1
Ik hou mijn adem in!
×
Ik hou mijn adem in! Ik hou mijn adem in!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Naat en zijn zusje gaan logeren bij tante Pie. Zij woont aan zee. Maar pestkop Jan logeert vlakbij. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Logeren, Pesten
Leesniveau
AVI M4, AVI 3
Titel
Ik hou mijn adem in!
Auteur
Joke Guns
Illustrator
Yoeri Slegers
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2014 | Andere uitgaves
40 p. : ill.
ISBN
9789058389398 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Naat moet samen met zijn zusje Joen logeren bij tante Pie, die aan zee woont. Hij heeft er helemaal geen zin in en al helemaal niet wanneer Jan, de pestkop uit zijn klas, logeert bij de buurman van tante Pie. Derde boekje over Naat, onafhankelijk te lezen van de twee andere delen. Een vlot verteld verhaal in korte overzichtelijke hoofdstukken. De zinnen staan in de tegenwoordige tijd, zijn enkelvoudig en beginnen allemaal op een nieuwe regel. Ze bevatten geen moeilijke woorden, AVI-M4. Er is interpunctie gebruikt en de zinnen beginnen met een hoofdletter. Het verhaal laat allerlei herkenbare emoties zien, zoals heimwee, angst, onzekerheid, boosheid en onveiligheid. De illustraties bestaan uit veel paginagrote en ook kleinere felgekleurde expressieve afbeeldingen die de tekst op een creatieve manier aanvullen. Een aantrekkelijk boekje voor beginnende lezers. Vanaf ca. 7 jaar.

Naat. Ik hou mijn adem in!

Dit is het derde AVI-boekje over Naat. In dit verhaal gaat Naat samen met zijn zus Joen logeren bij tante Pie aan zee. Joen is opgewekt en blij. Maar Naat niet. Hij wil helemaal niet naar zee.  Naat wil alles gewoon houden zoals het is. Als blijkt dat de buurvrouw van tante Pie ook een logé heeft, en dat die logé zijn klasgenoot, pestkop Jan is, wordt het even teveel voor Naat.
Toch blijkt hun vakantie aan zee heel goed mee te vallen. Naat ontdekt dat zijn zusje wel heel ondernemend kan zijn.  Hij overwint zijn angst voor het donker. Hij eet lekkere taart van tante Pie. En, hij ontdekt een heel bijzonder iets over Jan, de pestkop waar hij zo bang voor was.
Dit verhaal is echt op maat van eerste lezers geschreven. Het verhaal is spannend, maar niet te spannend. De personages zijn heel herkenbaar. Toch voor ons volwassenen. Naat, die niet graag drukte om zich heen heeft, Joen de energieke babbelkous, stoere Jan met het kleine hartje en de gezellige tante Pie. Er gebeuren ook…Lees verder

Suggesties