Boek
Nederlands

Lang leve chocola!

Joke Janssen (auteur)
+1
Lang leve chocola!
×
Lang leve chocola! Lang leve chocola!

Lang leve chocola!

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Petra (bijna 13, ik-figuur) heeft moeite met de brugklas. Haar pleegbroertje Wouter (8) helpt haar. Maar als hij haar huiswerk begrijpt, verveelt hij zich dan niet op school? Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Lang leve chocola!
Auteur
Joke Janssen
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2017
157 p.
ISBN
9789044828849 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Petra heeft het moeilijk op school: hoe moet ze leren voor al die moeilijke toetsen? Waarom wordt ze gepest? Waarom is haar vader toch zo onhandig? Waarom gaat haar tante opeens trouwen? En hoe kan ze Wouter helpen die zich dood verveelt op school? En zijn Dominique en Indy nog wel écht haar vriendinnen? Over dit alles schrijft ze eerlijk en met humor. Haar gevoelens gaan van hoogte- naar dieptepunten, de ene dag is ze diep ellendig, de andere supervrolijk - heel herkenbaar voor pubers. Derde deel van het dagboek van brugklasser Petra. In de vorige delen ('Lang leve saai' en 'Lang leve familie'*) heeft ze al heel wat meegemaakt: haar moeder is ernstig ziek geweest en ze heeft een pleegbroertje van acht jaar erbij, Wouter, wiens moeder overleden is. Maar ook zonder die voorkennis is dit deel goed leesbaar. De plot is nogal voorspelbaar en kent geen verrassingen. De chocola uit de titel speelt nauwelijks een rol. Maar door de herkenbaarheid van Petra’s gevoelens zal ook dit deel de doel…Lees verder

Over Joke Janssen

Joke Janssen (Sittard, 1974) is een Nederlands schrijfster.

Biografie

Nadat Janssen in 1993 haar vwo-B voltooid had, studeerde zij sociologie in Tilburg. Vier jaar later studeerde zij cum laude af, met een specialisatie in methoden en technieken van onderzoek.

Janssen was tien jaar lang werkzaam als sociaal-wetenschappelijk onderzoeker. Om gezondheidsredenen moest zij in 2007 stoppen met haar baan als onderzoekster. Tijdens haar herstel begon ze te schrijven.

In eerste instantie schreef ze korte verhalen en columns. In 2011 verscheen haar eerste roman, Lang leve saai!, haar eerste jeugdboek (12+), verscheen augustus 2013 bij de Vlaams/Nederlandse uitgeverij Clavis. Lang leve familie! (2015), Lang leve chocola! (2017) en Lang leve lef! (2018) volgden. In 2019 verscheen Vette crisis, Janssens eerste jeugdboek.

PrivélevenLees verder op Wikipedia