Boek
Nederlands

Parijs onder vriendinnen

Joke Radius (auteur), Sébastien Bate (fotograaf)
EEN TRENDY STADSGIDS VOOR EN DOOR VROUWEN
De hipste adresjes Handige kaartjes per wijk Boeiende portretten van hedendaagse en historische vrouwen met pit Een leuke vriendinnencolumn.
Joke Radius werkte jarenlang in het onderwijs, stortte zich vervolgens in de fietsgidsen. Ze doorkruist Parijs meermaals per fiets met het verrassende gidsje Parijs per fiets als resultaat.
Titel
Parijs onder vriendinnen / Joke Radius ; fotografie Sébastien Bate
Auteur
Joke Radius
Fotograaf
Sébastien Bate
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2006
161 p. : ill.
ISBN
90-209-6671-5 9789020966718
Plaatsingssuggestie
Frankrijk 996.3 (SISO) Frankrijk ; Parijs (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als vriendinnen samen een stad bezoeken, moet het vuurwerk geven, zoveel is zeker. Lannoo voorziet hiervoor zelfs een trendy reisgidsenreeks voor. Het zijn vrij dunne handtasboekjes die bulken van vrouwvriendelijke tips. Ze zijn telkens geschreven door een vrouw die de betreffende stad op haar duimpje kent en dus doorleefde insidertips kan geven.

Elk deel begint met een aantal overzichtskaarten, naargelang het aantal wijken waarin de stad voor het gemak werd ingedeeld. Voor het deel over Brugge gaat dat over twee kaarten, Parijs wordt via zes kaarten in beeld gebracht. Op deze kaarten zijn reeds een aantal gekleurde nummers aangebracht, die je op de ommezijde makkelijk onder één van de volgende gekleurde rubrieken terugvindt: 'gezellig shoppen', 'zeker doen', 'zalig eten', 'lekker kletsen', 'heerlijk relaxen', 'sfeervol slapen' en 'tof uitgaan'. Op deze manier kan je pijlsnel de interessante adressen situeren en kan je makkelijk je dag plannen.

Daarna komen deze thema's …Lees verder
Voor vriendinnen die samen een citytrip plannen, voorziet Lannoo een hele trendy reisgidsenlijn. Het zijn dunne handtasboekjes, geschreven door vrouwen die de betreffende stad op hun duimpje kennen (Joke Radius schreef bv. al de gids Parijs… per fiets). Elk deel begint met een persoonlijk getint voorwoord en een aantal deelkaarten waarop alle adressen uit de gids aangestipt worden. Vervolgens komen rubrieken over shoppen, activiteiten, restaurants en café's, relaxen, uitgaan en slapen. Met nog een index achteraan zijn dit heel goed ontsloten en praktische boekjes. Alle locaties worden enthousiast beschreven, en regelmatig komen er gekleurde kolommen waarin 'vrouwen met pit', in het geval van Parijs bijna allemaal historische figuren, voorgesteld worden. Uit het grote Parijse aanbod moest natuurlijk een selectie gemaakt worden: zes wijken in het centrum komen aan bod, met Butte aux Cailles als minst bekende. De selectie biedt een goed evenwicht tussen klassieke, trendy en verrassende s…Lees verder