Boek
Nederlands

Alles voor de catwalk

Joke Reijnders (auteur)
+1
Alles voor de catwalk
×
Alles voor de catwalk Alles voor de catwalk

Alles voor de catwalk

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Alix (14) wordt gescout door een modellenbureau. Eerst wil ze niet reageren, maar haar vriendin Iris overtuigt haar. Alix krijgt steeds meer plezier in het modellenwerk. Maar kan ze het combineren met school, en met haar vriendschap met Iris? Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Fotomodellen
Titel
Alles voor de catwalk
Auteur
Joke Reijnders
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2016
129 p.
ISBN
9789025869656 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Alix van Gogh (14) wordt door een modellenbureau gescout op Instagram, door een foto die haar vriendin Iris erop heeft gezet. Eerst is Alix daar niet zo van onder de indruk, haar interesse ligt bij geschiedenis of misschien wil ze wel dierenarts worden, maar Iris overtuigt haar om toch te reageren. Ze wordt een veel gevraagd model en krijgt steeds meer plezier in dat werk. Iris, die dolgraag in haar schoenen wil staan, wordt jaloers als het haar niet lukt zich bij een modellenbureau in te laten schrijven. Met vlotte pen en in eigentijds, eenvoudig proza wordt het verhaal chronologisch, rechttoe rechtaan verteld. De karakters zijn herkenbaar en er zit humor in de dialogen. Behalve de onredelijke eis van Iris en haar moeder dat Alix haar vriendin zou helpen model te worden en de problemen rond leerplicht, blijven dramatische dilemma's uit, waardoor het verhaal wat aan de oppervlakte blijft. Het geeft wel een aardig beeld van hoe het er aan toe gaat op een fotoshoot en en passant komen e…Lees verder

Alles voor de catwalk

De cover van dit boek laat vermoeden dat we zullen kennismaken met een echt meisjesachtige meid. We zien immers een jurk van roze bloemblaadjes en ook de titel is niet mis te verstaan: 'Alles voor de catwalk'. Toch leren we het hoofdpersonage Alix kennen als een wat stoerder meisje dat eigenlijk niets met mode heeft. Alix houdt meer van geschiedenis, is vrij cynisch van karakter en houdt van een uitdaging. Daarom gaat ze ook in op de uitnodiging die ze krijgt van een modellenbureau. Ze was zelf niet naar dit soort werk op zoek, maar komt hierbij terecht nadat haar vriendin Iris een foto van haar op een sociaalnetwerksite zet. Het lijkt Alix wel eens tof om een andere wereld te leren kennen. Dit lef laat ze ook zien in haar modellenwerk. Alix reist zelfs alleen naar het buitenland. Maar dan komt Alix in de problemen met haar schoolwerk en wordt haar beste vriendin Iris jaloers.

Dit verhaal is erg oppervlakkig, maar het leest als een trein. Ideaal voor wie graag tussendoor…Lees verder

Over Joke Reijnders

Joke Reijnders (Amerongen, 27 augustus 1971) is een Nederlandse (kinderboeken)schrijfster.

Biografie

Reijnders groeide op in het dorp Amerongen. Ze zat achtereenvolgens op het Herman Jordan Lyceum in Zeist en op het Revius Lyceum in Doorn. Ze studeerde mediëvistiek aan de Universiteit Utrecht. Na haar studie werkte ze een aantal jaren als freelance journalist.

Boeken

Jeugdliteratuur

  • Problemen op de palts (Delubas, 2008)
  • Het spook van Vechtvliet (Delubas, 2008)
  • Mees en de meermin (Delubas, 2008)
  • Prinses gezocht (Delubas, 2008)
  • Drakenbloed en kamillethee (Leopold, 2008)
  • Een moordplan (Delubas, 2009)
  • Heksenbloed en drakengoud (Leopold, 2009)
  • Net een vis (Delubas, 2010)
  • Kasteel in de mist (Leopold, 2010)
  • Lees verder op Wikipedia