Boek
Nederlands

Een spannende zomer op Paardenheuvel

Joke Reijnders (auteur)
+1
Een spannende zomer op Paardenheuvel
×
Een spannende zomer op Paardenheuvel Een spannende zomer op Paardenheuvel

Een spannende zomer op Paardenheuvel

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Als Nina en haar vriendin Rosemarijn trainen voor een endurancewedstrijd, gebeuren er vreemde dingen op de manege. Maar niemand gelooft Nina. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Een spannende zomer op Paardenheuvel
Auteur
Joke Reijnders
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2013
108 p.
ISBN
9789025864156 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nina vindt het vreemd dat de schep waarmee ze de stallen wil uitmesten verdwenen is. Niemand op Paardenheuvel heeft veel oren naar haar probleem, want binnenkort start er een wedstrijd op de manege. Nina wil zelf maar wat graag meedoen en het liefst zou ze haar pesterige broer Finn flink aftroeven.
Terwijl de paardenkampen volop aan de gang zijn, traint Nina samen met haar vriendin Rozemarijn voor de wedstrijd. Tijdens een van hun buitenritten merken de twee meisjes echter een omgewoeld stuk grond op en na wat graafwerk meent Nina dat ze een bot voelt. Angstig verlaten ze de plek. Zwerft er een moordenaar rond en probeert hij zijn lijken te verbergen? Finn noch zijn vriend Koen geloven een woord van wat Nina vertelt. Als ze even later met de meisjes langs dezelfde plek passeren is er niets te zien, zelfs geen omgewoelde aarde. Wat later vinden er nog meer vreemde gebeurtenissen plaats. Nina hoort midden in de nacht hoefgetrappel op het erf en het lawaai van een kruiwagen die omve…Lees verder
Nina en Finn wonen met hun ouders op manege de Paardenheuvel. Ze besluiten, ieder met hun vrienden, te gaan trainen voor een endurancewedstrijd, een langeafstandswedstrijd voor pony’s en paarden. Als ze met de trainingen gaan beginnen, gebeuren er vreemde dingen: er is een schep weg, een paardendeken ligt plotseling op een verkeerde plek, ’s avonds laat zijn er gekke geluiden te horen en Nina ontdekt een vreemde schedel in het bos. Als Nina en haar vriendin door omstandigheden niet aan de wedstrijd kunnen meedoen, gaan ze op zoek naar de oorzaak van de vreemde gebeurtenissen. Dit tweede deel uit de reeks 'Paardenheuvel'* biedt meer dan andere boeken van dit genre. Het is niet alleen prettig geschreven, maar bevat ook de nodige spanning. Het verhaal bevat geen flashbacks en de karakters zijn ook niet echt uitgediept, maar desondanks wordt je als lezer meegesleept. Het omslag, waarop een foto staat van een meisje met een pony, is clichématig, maar verder is dit boek voor veel meisjes, e…Lees verder

Over Joke Reijnders

Joke Reijnders (Amerongen, 27 augustus 1971) is een Nederlandse (kinderboeken)schrijfster.

Biografie

Reijnders groeide op in het dorp Amerongen. Ze zat achtereenvolgens op het Herman Jordan Lyceum in Zeist en op het Revius Lyceum in Doorn. Ze studeerde mediëvistiek aan de Universiteit Utrecht. Na haar studie werkte ze een aantal jaren als freelance journalist.

Boeken

Jeugdliteratuur

  • Problemen op de palts (Delubas, 2008)
  • Het spook van Vechtvliet (Delubas, 2008)
  • Mees en de meermin (Delubas, 2008)
  • Prinses gezocht (Delubas, 2008)
  • Drakenbloed en kamillethee (Leopold, 2008)
  • Een moordplan (Delubas, 2009)
  • Heksenbloed en drakengoud (Leopold, 2009)
  • Net een vis (Delubas, 2010)
  • Kasteel in de mist (Leopold, 2010)
  • Lees verder op Wikipedia