Boek
Nederlands

Bas en Tom zijn op Juul

Jolanda Horsten (auteur), Daniëlle Schothorst (illustrator)
+1
Bas en Tom zijn op Juul
×
Bas en Tom zijn op Juul Bas en Tom zijn op Juul
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Bas is op Juul. En Tom ook. Tom wil een kus. En Bas ook. Wat wil Juul? AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI 1, AVI Start
Titel
Bas en Tom zijn op Juul
Auteur
Jolanda Horsten
Illustrator
Daniëlle Schothorst
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2015 | Andere uitgaven
27 p. : ill.
ISBN
9789048709878 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bas en Tom zijn allebei verliefd op Juul. Zij vindt het wel leuk dat er twee jongens verliefd op haar zijn. Juul is ook op hen verliefd. Bas en Tom vinden dat maar niets en maken het na een ruzie allebei uit, wanneer Juul weigert te kussen. Uiteindelijk maakt Juul het met beiden goed en wil ze wel een zoen van de jongens, waarna iedereen weer blij is. Leuk eerste leesboekje uit de serie 'Ik lees!'*, over verliefd zijn, dat al gelezen kan worden na een paar weken leesonderwijs. Het boek is verlevendigd met kleurrijke illustraties die een dubbele pagina beslaan. Ze vullen het verhaal aan. De tekst met allemaal eenlettergrepige woorden beslaat ca. twintig procent van het boek, AVI-Start. Sommige zinnen staan in tekstwolkjes ter ondersteuning van het verhaal. Na het verhaal volgen enkele zoek- en telopdrachten. Op het groene serieomslag wordt Juul op beide wangen gekust door Bas en Tom. Prima leesoefenstof voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Over Jolanda Horsten

Jolanda Horsten (Tilburg, 20 januari 1967) is een Nederlands kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Horsten werd geboren in Tilburg. Ze volgde een opleiding Communicatie aan de heao en ging daarna na de KUB in Tilburg waar zij taal- en literatuurwetenschap studeerde.

Horsten was aanvankelijk werkzaam als eindredacteur voor de NOS-Teletekst. en later bij Endemol. Zo werkte ze als redacteur voor de tv-series Koffietijd, De 5 Uur Show, Koken met Sterren en later als scriptschrijver voor de televisieprogramma’s Ook dat nog! en De Sprookjesboom. In 2000 ging ze werken als communicatie-adviseur bij het adviesbureau "&Samhoud" in Utrecht. Hier schreef zij freelance teksten voor Ook dat nog! en de Efteling. In 2004 richtte zij in Tilburg haar eigen tekst- en communicatiebureau "T’overtekst & Zo" op.

Carrière<…Lees verder op Wikipedia

Suggesties