Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De hamster van Bas

Jolanda Horsten (auteur), Daniëlle Schothorst (illustrator)
+1
De hamster van Bas
×
De hamster van Bas De hamster van Bas
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Bas neemt zijn hamster mee naar school. Juf vraagt of hij iets over Vlek wil vertellen. Maar Bas durft niet. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
De hamster van Bas
Auteur
Jolanda Horsten
Illustrator
Daniëlle Schothorst
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2015 | Andere uitgaven
26 p. : ill.
ISBN
9789048710157 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bas neemt zijn hamster mee naar school. Juf Lin vraagt of hij er iets over wil vertellen. Maar Bas durft niet. Pas als hamster wakker wordt en veel aandacht krijgt van zijn klasgenootjes, ebt de spanning bij Bas weg en vertelt hij honderduit. Fraai vormgegeven en kleurig uitgevoerd deeltje uit de serie 'Ik lees!'*, voor kinderen die net begonnen zijn met leren lezen. Het taalgebruik is uiteraard aan hen aangepast met grotendeels eenlettergrepige woorden, korte zinnen die steeds op een nieuwe regel starten, een rustige bladspiegel en een wat groter lettertype, AVI-E3. De eenvoudige, gekleurde tekeningen met een opvallend stereotype oude juf (compleet met soepjurk, knotje en bril) vullen voor de jonge doelgroep het verhaal aan, dat mede daardoor voor hen zeker herkenbaar zal zijn. Over Bas en de groep van Juf Lin verscheen ook 'Drie keer feest'. Met meelees-cd (ca. 40 min.) waarop het verhaal op AVI-niveau wordt voorgelezen. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Jolanda Horsten

Jolanda Horsten (Tilburg, 20 januari 1967) is een Nederlands kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Horsten werd geboren in Tilburg. Ze volgde een opleiding Communicatie aan de heao en ging daarna na de KUB in Tilburg waar zij taal- en literatuurwetenschap studeerde.

Horsten was aanvankelijk werkzaam als eindredacteur voor de NOS-Teletekst. en later bij Endemol. Zo werkte ze als redacteur voor de tv-series Koffietijd, De 5 Uur Show, Koken met Sterren en later als scriptschrijver voor de televisieprogramma’s Ook dat nog! en De Sprookjesboom. In 2000 ging ze werken als communicatie-adviseur bij het adviesbureau "&Samhoud" in Utrecht. Hier schreef zij freelance teksten voor Ook dat nog! en de Efteling. In 2004 richtte zij in Tilburg haar eigen tekst- en communicatiebureau "T’overtekst & Zo" op.

Carrière<…Lees verder op Wikipedia

Suggesties