Boek
Nederlands

Drie keer feest

Jolanda Horsten (auteur), Daniëlle Schothorst (illustrator)
+1
Drie keer feest
×
Drie keer feest Drie keer feest
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Bas en juf Lin zijn op dezelfde dag jarig. Op die dag krijgt Juul een hond. Dat wordt dus groot feest. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Feesten, Schoolleven
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Drie keer feest
Auteur
Jolanda Horsten
Illustrator
Daniëlle Schothorst
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2019 | Andere uitgaven
35 p. : ill.
ISBN
9789048710140

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Juf Lin van groep drie is volgende week maandag jarig en op dezelfde dag ook haar leerling Bas. En Juul krijgt op die dag een hond, die dan groot genoeg is om het nest te verlaten. Drie redenen om er een groot feest van te maken. Juf stelt voor om allerlei activiteiten te doen, die dan ook nog geld opleveren voor een goed doel, een feestmarkt. Er worden koekjes gebakken, goocheltrucs ingestudeerd, armbandjes gemaakt en de gasten kunnen een naam verzinnen voor de hond van Juul. Eerste leesboekje met een goed opgebouwd verhaal. De personages komen redelijk uit de verf. De eenvoudige tekst komt niet gekunsteld over. De dialogen maken het levendig. Tekst en illustraties zijn goed van elkaar gescheiden. Het is jammer dat de illustraties vooral de tekst volgen en er weinig inhoudelijks aan toevoegen. Een doorsnee eerste leesboekje dat aansluit bij het lees- en belevingsniveau van beginnende lezers, AVI-M4, maar niet echt bijzonder of vernieuwend is. Heraanbieding van het boekje, nu met meel…Lees verder

Over Jolanda Horsten

Jolanda Horsten (Tilburg, 20 januari 1967) is een Nederlands kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Horsten werd geboren in Tilburg. Ze volgde een opleiding Communicatie aan de heao en ging daarna na de KUB in Tilburg waar zij taal- en literatuurwetenschap studeerde.

Horsten was aanvankelijk werkzaam als eindredacteur voor de NOS-Teletekst. en later bij Endemol. Zo werkte ze als redacteur voor de tv-series Koffietijd, De 5 Uur Show, Koken met Sterren en later als scriptschrijver voor de televisieprogramma’s Ook dat nog! en De Sprookjesboom. In 2000 ging ze werken als communicatie-adviseur bij het adviesbureau "&Samhoud" in Utrecht. Hier schreef zij freelance teksten voor Ook dat nog! en de Efteling. In 2004 richtte zij in Tilburg haar eigen tekst- en communicatiebureau "T’overtekst & Zo" op.

Carrière<…Lees verder op Wikipedia