Boek
Nederlands

Een aap in de klas

Jolanda Horsten (auteur), Daniëlle Schothorst (illustrator)
+1
Een aap in de klas
×
Een aap in de klas Een aap in de klas
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Tom heeft een aap. Een aap uit een park. Hij neemt de aap mee naar de klas. Vindt juf dat goed? AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Leesniveau
AVI 2, AVI M3
Titel
Een aap in de klas
Auteur
Jolanda Horsten
Illustrator
Daniëlle Schothorst
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2017 | Andere uitgaven
25 p. : ill.
ISBN
9789048709885 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tom gaat met zijn ouders naar de dierentuin. Bij het verlaten van het dierenpark neemt Tom een aapje (hij noemt hem Jaap) mee in zijn jaszak. Als hij Jaap mee naar school smokkelt, levert dat hilarische taferelen op en weten de kinderen het aapje te verstoppen. Er volgt een moment dat Jaap, tot grote schrik van juf Lin, letterlijk uit de kast komt. Tot verdriet van de klas moet Jaap terug naar de dierentuin, maar er ligt wel een verrassing in het verschiet. De woorden – in schreefloos lettertype – zijn louter eenlettergrepig en geplaatst op een gekleurde ondergrond, AVI-M3. Geen hoofdletters, wel interpunctie. De aantrekkelijke en fris ogende kleurenillustraties zijn eenvoudig, maar wel sprekend. De gezichten verraden verschillende emoties. Boekje uit de serie ‘Ik lees!’*. Het eindigt met een enkele zoek-/telopdrachten. Kinderen die willen leren lezen zijn vaak gretig en willen verhalen, meer verhalen. Dit leuke boekje met zeer herkenbare thema’s (school/dieren) draagt zeker bij om d…Lees verder

Over Jolanda Horsten

Jolanda Horsten (Tilburg, 20 januari 1967) is een Nederlands kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Horsten werd geboren in Tilburg. Ze volgde een opleiding Communicatie aan de heao en ging daarna na de KUB in Tilburg waar zij taal- en literatuurwetenschap studeerde.

Horsten was aanvankelijk werkzaam als eindredacteur voor de NOS-Teletekst. en later bij Endemol. Zo werkte ze als redacteur voor de tv-series Koffietijd, De 5 Uur Show, Koken met Sterren en later als scriptschrijver voor de televisieprogramma’s Ook dat nog! en De Sprookjesboom. In 2000 ging ze werken als communicatie-adviseur bij het adviesbureau "&Samhoud" in Utrecht. Hier schreef zij freelance teksten voor Ook dat nog! en de Efteling. In 2004 richtte zij in Tilburg haar eigen tekst- en communicatiebureau "T’overtekst & Zo" op.

Carrière<…Lees verder op Wikipedia