Boek
Nederlands

Een kat in de bus : hoe dan?

Jolanda Horsten (auteur), Gertie Jaquet (illustrator)
+1
Een kat in de bus : hoe dan?
×
Een kat in de bus : hoe dan? Een kat in de bus : hoe dan?
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Oom Ben heeft een bus. De bus zit vol pakjes. Fien mag een dag mee. Wat is dat? Een kat in de bus! AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Beroepen, Katten
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Een kat in de bus : hoe dan?
Auteur
Jolanda Horsten
Illustrator
Gertie Jaquet
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2021
25 p. : ill.
ISBN
9789048741212 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Fien mag oom Ben een dagje helpen met pakjes bezorgen. Fien vindt het leuk om met hem in een busje rond te rijden. Maar dan zit er opeens een kat tussen de pakjes. Van wie zou die zijn? Het duurt even voordat ze daar achter zijn. Daarna helpt iedereen mee om de rest van de pakjes rond te brengen en is oom Ben toch nog op tijd klaar. Vlot leesbaar eerste leesboekje (vrij klein formaat) op AVI-M3 met een aansprekend thema, op een leuke manier verteld. De grappige en vrolijke zwartomlijnde gekleurde illustraties, over twee pagina's verdeeld, passen goed bij de tekst en vullen deze aan. Achterin stellen de auteur en illustrator zich kort aan de lezer voor. Aantrekkelijk eerste leesboekje, een deel uit de serie 'Leren lezen'*. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Jolanda Horsten

Jolanda Horsten (Tilburg, 20 januari 1967) is een Nederlands kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Horsten werd geboren in Tilburg. Ze volgde een opleiding Communicatie aan de heao en ging daarna na de KUB in Tilburg waar zij taal- en literatuurwetenschap studeerde.

Horsten was aanvankelijk werkzaam als eindredacteur voor de NOS-Teletekst. en later bij Endemol. Zo werkte ze als redacteur voor de tv-series Koffietijd, De 5 Uur Show, Koken met Sterren en later als scriptschrijver voor de televisieprogramma’s Ook dat nog! en De Sprookjesboom. In 2000 ging ze werken als communicatie-adviseur bij het adviesbureau "&Samhoud" in Utrecht. Hier schreef zij freelance teksten voor Ook dat nog! en de Efteling. In 2004 richtte zij in Tilburg haar eigen tekst- en communicatiebureau "T’overtekst & Zo" op.

Carrière<…Lees verder op Wikipedia