Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Een valse taart

Jolanda Horsten (auteur), Barbara de Wolf (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 7 jaar, Vanaf 6-8 jaar
De vader van Tijn is kok. Hij komt vaak op tv. Tijns vader heeft een vriendin. Tijn vindt haar niet leuk. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Titel
Een valse taart
Auteur
Jolanda Horsten
Illustrator
Barbara de Wolf
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2009 | Andere uitgaves
43 p.
ISBN
978-90-487-0084-4

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tijn woont samen met zijn vader, de beroemde televisiekok Herman, in een huis. Ze hebben allebei een vriendinnetje; Tijn vindt Brecht het aardigste buurmeisje dat er is en heeft een hekel aan de vriendin van zijn vader Dientje Boeien. Tijn noemt Dientje in gedachten een valse taart. Tijdens een buurtfeest maken vader Herman en Tijn enkele taarten. In een van de taarten wordt een boon verstopt. Herman en Tijn hopen allebei dat hun eigen vriendinnetje de boon in de taart aantreft. Wie de boon krijgt mag met Herman op de televisie. In dit boek uit de serie Bikkels*, wordt extra aandacht besteed aan tweelettergrepige woorden met -aai, -ooi en -oei en aan woordenschat, door een woordweb, AVI-E4. Korte zinnen, een open bladspiegel, meest tweelettergrepige woorden. De tekst is nogal grof, de valse taart blijkt eigenlijk figuurlijk noch letterlijk een valse taart te zijn. De illustraties zijn gemaakt van collages; uitgeknipte stukken illustraties met een sobere belijning. De inhoud van het ve…Lees verder

Over Jolanda Horsten

Jolanda Horsten (Tilburg, 20 januari 1967) is een Nederlands kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Horsten werd geboren in Tilburg. Ze volgde een opleiding Communicatie aan de heao en ging daarna na de KUB in Tilburg waar zij taal- en literatuurwetenschap studeerde.

Horsten was aanvankelijk werkzaam als eindredacteur voor de NOS-Teletekst. en later bij Endemol. Zo werkte ze als redacteur voor de tv-series Koffietijd, De 5 Uur Show, Koken met Sterren en later als scriptschrijver voor de televisieprogramma’s Ook dat nog! en De Sprookjesboom. In 2000 ging ze werken als communicatie-adviseur bij het adviesbureau "&Samhoud" in Utrecht. Hier schreef zij freelance teksten voor Ook dat nog! en de Efteling. In 2004 richtte zij in Tilburg haar eigen tekst- en communicatiebureau "T’overtekst & Zo" op.

Carrière<…Lees verder op Wikipedia

Suggesties