Boek
Nederlands

Goochelgeheimen

Jolanda Horsten (auteur), Juliette de Wit (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Hoe werkt nu een goocheltruc? Of houdt een goochelaar dat geheim? Lees van alles over goochelen. AVI-M6. Met uitleg van vier trucs en kleurenfoto's -en illustraties. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.
Onderwerp
Goochelen
Leesniveau
AVI M6, AVI 8
Titel
Goochelgeheimen
Auteur
Jolanda Horsten
Illustrator
Juliette de Wit
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2018
43 p. : ill.
ISBN
9789048733606 (hardback)
Plaatsingssuggestie
622.3 (SISO) Goochelen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vierkant boekje op AVI-M6 niveau over goochelen en illusionisme. Na een inhoudsopgave volgen dertien hoofdstukken, onder andere over de geschiedenis van het goochelen, optische illusies, goochelfeiten en bekende goochelaars. Er zijn ook vier trucs opgenomen om zelf te leren en uit te voeren. Aan het eind volgt nog wat informatie over de makers van het boek. Op iedere pagina staan foto’s en tekeningen, veelal in kleur, aansluitend of aanvullend op de tekst. De teksten zijn heel toegankelijk en lezen prettig. Een boek om in te bladeren of om van het begin tot het eind te lezen. Jammer is alleen dat de lezer niet weet waarom goochelaar Sulman Den Sterke vastzit in de gevangenis. Het feit wordt wel genoemd, maar voor meer informatie wordt een ander boek genoemd ('Verdachte vrienden' van Mariken Jongman). Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Over Jolanda Horsten

Jolanda Horsten (Tilburg, 20 januari 1967) is een Nederlands kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Horsten werd geboren in Tilburg. Ze volgde een opleiding Communicatie aan de heao en ging daarna na de KUB in Tilburg waar zij taal- en literatuurwetenschap studeerde.

Horsten was aanvankelijk werkzaam als eindredacteur voor de NOS-Teletekst. en later bij Endemol. Zo werkte ze als redacteur voor de tv-series Koffietijd, De 5 Uur Show, Koken met Sterren en later als scriptschrijver voor de televisieprogramma’s Ook dat nog! en De Sprookjesboom. In 2000 ging ze werken als communicatie-adviseur bij het adviesbureau "&Samhoud" in Utrecht. Hier schreef zij freelance teksten voor Ook dat nog! en de Efteling. In 2004 richtte zij in Tilburg haar eigen tekst- en communicatiebureau "T’overtekst & Zo" op.

Carrière<…Lees verder op Wikipedia

Suggesties