Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Inkie steelt de show

Jolanda Horsten (auteur), Marjorie Velthuyse (illustrator)
+1
Inkie steelt de show
×
Inkie steelt de show Inkie steelt de show
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Inkie en haar twee vriendinnen treden op op het jubileumfeest van hun school. Om indruk te maken op Nicolaj willen de meisjes een echt paard het toneel op smokkelen. Verhaal in de vorm van een toneelstuk. AVI-M5. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.
Onderwerp
Paarden
Leesniveau
AVI M5, AVI 6
Titel
Inkie steelt de show
Auteur
Jolanda Horsten
Illustrator
Marjorie Velthuyse
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2022 | Andere uitgaven
109 p. : ill.
ISBN
9789048716616

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Inkie en haar twee vriendinnen Juul en Suus treden gezamenlijk op op het jubileumfeest van hun school. Om indruk te maken op Nicolaj, op wie Inkie heimelijk verliefd is, bedenken de meisjes om een echt paard het toneel op te smokkelen voor hun act. Deel uit de inmiddels twaalfdelige serie 'Toneellezen'*: samenleesboeken voor minimaal twee personen. De hoofdstukken zijn opgebouwd uit dialogen, steeds voorafgegaan door een korte introductie inclusief aanwijzingen voor het vertolken van de rollen (met voor in het boek een uitgebreidere, algemene uitleg). Voor en achter in het boek worden de personages geïntroduceerd (ook op binnenzijde omslag). Zo wordt de lezer steun geboden en het lezen tot een interactieve bezigheid gemaakt, wat stimulerend werkt, AVI-M5. Inhoudelijk is het voortkabbelende verhaal niet sterk. Met gekleurde, clichématige illustraties in animatiestijl en omslag met serie-uiterlijk. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Jolanda Horsten

Jolanda Horsten (Tilburg, 20 januari 1967) is een Nederlands kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Horsten werd geboren in Tilburg. Ze volgde een opleiding Communicatie aan de heao en ging daarna na de KUB in Tilburg waar zij taal- en literatuurwetenschap studeerde.

Horsten was aanvankelijk werkzaam als eindredacteur voor de NOS-Teletekst. en later bij Endemol. Zo werkte ze als redacteur voor de tv-series Koffietijd, De 5 Uur Show, Koken met Sterren en later als scriptschrijver voor de televisieprogramma’s Ook dat nog! en De Sprookjesboom. In 2000 ging ze werken als communicatie-adviseur bij het adviesbureau "&Samhoud" in Utrecht. Hier schreef zij freelance teksten voor Ook dat nog! en de Efteling. In 2004 richtte zij in Tilburg haar eigen tekst- en communicatiebureau "T’overtekst & Zo" op.

Carrière<…Lees verder op Wikipedia