Boek
Nederlands
Meneer Soes heeft een winkel met snoep. Joep is gek op snoep en op meneer Soes. De rest van de klas vindt hem maar eng. En vooral zijn vrouw Kootje. maar is alles wel zoals het lijkt? Samenlezen op AVI-E3 en AVI-E4. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Snoepen
Leesniveau
AVI E3, AVI E4, AVI 3, AVI 5
Titel
Joep Snoep
Auteur
Jolanda Horsten
Illustrator
Sarah Gill
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2020 | Andere uitgaves
35 p. : ill.
ISBN
9789048720996 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 41 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De snoepwinkel ‘Zoete Koek’ van meneer Soes moet sluiten, omdat er te weinig klanten komen. Sommige klanten vinden de winkel niet netjes genoeg en zijn een beetje bang voor de vrouw van meneer Soes, die vanuit de achterkamer vaak ‘grote vrek’ roept. Joep is gek op snoep en als hij hoort dat de winkel gaat sluiten, bedenkt hij een plan om de winkel te redden. Rijk geïllustreerd eersteleesboekje uit de reeks Zonnetjes (AVI-E3 en AVI-E4, 27 weken leesonderwijs). Het toneelstuk bestaat geheel uit dialogen (met soms een tekst van de verteller), waarbij boven elk hoofdstuk de rolverdeling staat (de hoofdpersonen worden voor aanvang van het verhaal kort voorgesteld). Elke rol heeft een code, waarmee aangegeven wordt of de tekst voor een vlotte, gemiddelde of een lezer die nog wat problemen heeft met lezen gelezen kan worden. Op deze wijze kunnen lezers elkaar stimuleren bij het leren lezen. Het verhaal is goed opgebouwd, kent een redelijke spanningsboog, maar is niet altijd even geloofwaardi…Lees verder

Over Jolanda Horsten

Jolanda Horsten (Tilburg, 20 januari 1967) is een Nederlands kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Horsten werd geboren in Tilburg. Ze volgde een opleiding Communicatie aan de heao en ging daarna na de KUB in Tilburg waar zij taal- en literatuurwetenschap studeerde.

Horsten was aanvankelijk werkzaam als eindredacteur voor de NOS-Teletekst. en later bij Endemol. Zo werkte ze als redacteur voor de tv-series Koffietijd, De 5 Uur Show, Koken met Sterren en later als scriptschrijver voor de televisieprogramma’s Ook dat nog! en De Sprookjesboom. In 2000 ging ze werken als communicatie-adviseur bij het adviesbureau "&Samhoud" in Utrecht. Hier schreef zij freelance teksten voor Ook dat nog! en de Efteling. In 2004 richtte zij in Tilburg haar eigen tekst- en communicatiebureau "T’overtekst & Zo" op.

CarrièreLees verder op Wikipedia

Suggesties