Boek
Nederlands

Juf, ik ken een mop!

Jolanda Horsten (auteur), Andrea Kruis (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Leefde ik maar in de oudheid. Dan hoefde ik niet zoveel geschiedenis te leren. Een boek vol moppen en raadsels. Met veel tekeningen in kleur. Van AVI-M5 t/m AVI-E5. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.
Onderwerp
Moppen
Leesniveau
AVI M5, AVI E5, AVI 6, AVI 7
Titel
Juf, ik ken een mop!
Auteur
Jolanda Horsten
Illustrator
Andrea Kruis
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2021 | Andere uitgaven
36 p. : ill.
ISBN
9789048732999 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Nederlands 846 (SISO) Moppen - Raadsels (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Moppenboekje voor beginnende lezers. De moppen bestaan soms uit vragen van maar een regel of uit enkele regels ('Welk dier bestaat voor driekwart uit wol? Een wolf.') of het zijn korte verhaaltjes met een clou. De meeste gaan over juf Juul en haar klas. De leestechnische moeilijkheidsgraad loopt op van AVI-M5 naar AVI-E5. De humor die gebruikt wordt, sluit perfect aan bij de beoogde leeftijdsgroep ('Leefde ik maar in de oudheid. Dan hoefde ik niet zoveel geschiedenis te leren'). Grappige gekleurde tekeningen van Andrea Kruis – soms in de vorm van een kort stripverhaaltje – geven bij elk item de sfeer leuk weer. Ook heel geschikt voor kinderen die zich maar kort kunnen concentreren. Voor kinderen vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Over Jolanda Horsten

Jolanda Horsten (Tilburg, 20 januari 1967) is een Nederlands kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Horsten werd geboren in Tilburg. Ze volgde een opleiding Communicatie aan de heao en ging daarna na de KUB in Tilburg waar zij taal- en literatuurwetenschap studeerde.

Horsten was aanvankelijk werkzaam als eindredacteur voor de NOS-Teletekst. en later bij Endemol. Zo werkte ze als redacteur voor de tv-series Koffietijd, De 5 Uur Show, Koken met Sterren en later als scriptschrijver voor de televisieprogramma’s Ook dat nog! en De Sprookjesboom. In 2000 ging ze werken als communicatie-adviseur bij het adviesbureau "&Samhoud" in Utrecht. Hier schreef zij freelance teksten voor Ook dat nog! en de Efteling. In 2004 richtte zij in Tilburg haar eigen tekst- en communicatiebureau "T’overtekst & Zo" op.

Carrière<…Lees verder op Wikipedia