Boek
Nederlands

Juf Jet is vet!

Jolanda Horsten (auteur), Jeska Verstegen (illustrator)
+1
Juf Jet is vet!
×
Juf Jet is vet! Juf Jet is vet!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Juf Jet is lief. De dag van de juf komt snel. Aaf heeft een plan. Een feest voor juf Jet. AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Leesniveau
AVI 1, AVI Start
Titel
Juf Jet is vet!
Auteur
Jolanda Horsten
Illustrator
Jeska Verstegen
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2017 | Andere uitgaven
[28] p. : ill.
ISBN
9789048718467 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wat een lol hebben de kinderen in de klas van juf Jet: ze vertellen een mop, ze slaan op de trom, ze lopen in een lange rij naar de klas van juf Els, ze lezen in een boek en… ze vieren de dag van de juf, de dag van het feest, want juf Jet is jarig! De klas is mooi, An doet een truuk, Fien leest voor (wel lang… gaap…), Aaf mept op de trom en Jip rept: juf Jet is vet! In dit handzame 'Maan roos vis'-boekje spat het plezier van de pagina’s af. In korte zinnen, met enkel klankzuivere woorden, en passend bij de belevingswereld van jonge kinderen, vertelt de auteur het verhaal van juf Jet, ‘gezien’ door de ogen van Aaf. AVI-Start. De prenten zijn prachtig én krachtig. Juf Jet en de kinderen van de klas (die familie lijken te zijn van de familie Stamper en Pluk van de Petteflet) stelen de show: ze dansen over de pagina’s, maken je aan het lachen en nodigen uit om te blijven lezen. Uitgave die volledig recht doet aan de titel – je gunt alle beginnende lezers van Nederland dit prachtige eerste…Lees verder

Over Jolanda Horsten

Jolanda Horsten (Tilburg, 20 januari 1967) is een Nederlands kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Horsten werd geboren in Tilburg. Ze volgde een opleiding Communicatie aan de heao en ging daarna na de KUB in Tilburg waar zij taal- en literatuurwetenschap studeerde.

Horsten was aanvankelijk werkzaam als eindredacteur voor de NOS-Teletekst. en later bij Endemol. Zo werkte ze als redacteur voor de tv-series Koffietijd, De 5 Uur Show, Koken met Sterren en later als scriptschrijver voor de televisieprogramma’s Ook dat nog! en De Sprookjesboom. In 2000 ging ze werken als communicatie-adviseur bij het adviesbureau "&Samhoud" in Utrecht. Hier schreef zij freelance teksten voor Ook dat nog! en de Efteling. In 2004 richtte zij in Tilburg haar eigen tekst- en communicatiebureau "T’overtekst & Zo" op.

Lees verder op Wikipedia