Boek
Nederlands

Kit en Kaat bakken stiekem voor de koning!

Jolanda Horsten (auteur), Hélène Jorna (illustrator)
+1
Kit en Kaat bakken stiekem voor de koning!
×
Kit en Kaat bakken stiekem voor de koning! Kit en Kaat bakken stiekem voor de koning!

Kit en Kaat bakken stiekem voor de koning!

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Kit en Kaat bakken een taart voor de koning. Sjoerd wil wel een foto zien. Maar de koning is niet thuis. Hij is in Parijs. Verhaal in de vorm van een toneelstuk. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Bakken
Leesniveau
AVI 4, AVI M4
Titel
Kit en Kaat bakken stiekem voor de koning!
Auteur
Jolanda Horsten
Illustrator
Hélène Jorna
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2021 | Andere uitgaves
107 p. : ill.
ISBN
9789048736430 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kaat en Kit gaan een taart voor de koning bakken. Want als dat lukt, is Sjoerd de volgende keer Klassen Klusser, helemaal in zijn eentje. Kit kan heel goed bakken en Kaat kan heel goed versieren. Samen gaan ze een heerlijke frisse taart bakken. Ze gaan stiekem met de trein naar Den Haag, want daar woont de koning. Helaas is hij niet thuis. Dan maar met tante naar Parijs, waar de koning op werkbezoek is. Ook dat mislukt. Dan bedenken ze samen met zwerver Henk een geweldig plan. En dat lukt! Een bijzonder boek, dat je samen hardop moet voorlezen; deel uit de serie 'Toneellezen'*. Het hele verhaal bestaat uit dialogen, die door kinderen samen met allerlei stemmetjes kunnen worden voorgelezen: hard, zacht, streng, grappig of langzaam. Deze opzet zorgt voor heel veel leesplezier. Daarbij is het verhaal ook erg humoristisch en staat de uitgave vol vrolijke illustraties. En er staan ook recepten in van cakejes en van de koningstaart, zodat je die thuis kunt maken. Je kunt ook met Kit en Kaat…Lees verder

Over Jolanda Horsten

Jolanda Horsten (Tilburg, 20 januari 1967) is een Nederlands kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Horsten werd geboren in Tilburg. Ze volgde een opleiding Communicatie aan de heao en ging daarna na de KUB in Tilburg waar zij taal- en literatuurwetenschap studeerde.

Horsten was aanvankelijk werkzaam als eindredacteur voor de NOS-Teletekst. en later bij Endemol. Zo werkte ze als redacteur voor de tv-series Koffietijd, De 5 Uur Show, Koken met Sterren en later als scriptschrijver voor de televisieprogramma’s Ook dat nog! en De Sprookjesboom. In 2000 ging ze werken als communicatie-adviseur bij het adviesbureau "&Samhoud" in Utrecht. Hier schreef zij freelance teksten voor Ook dat nog! en de Efteling. In 2004 richtte zij in Tilburg haar eigen tekst- en communicatiebureau "T’overtekst & Zo" op.

Carrière<…Lees verder op Wikipedia

Suggesties