Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Emma (9) mag voor het eerst alleen op kanokamp. Ze heeft het erg naar haar zin, vooral met Joep. Dan worden er opeens dingen gestolen. Verhaal in de vorm van een toneelstuk. AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar.
Leesniveau
AVI M5, AVI 6
Titel
Op kamp
Auteur
Jolanda Horsten
Illustrator
Peter FitzVerploegh
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2022 | Andere uitgaven
109 p. : ill.
ISBN
9789048710294

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Emma (9) mag voor het eerst alleen op kanokamp. Ze heeft het, op wat kleinigheden na, erg naar haar zin. Zeker met Joep kan ze lekker lachen. En hij speelt saxofoon. Maar dan verdwijnt er ineens een kano en worden er dingen gestolen. Wat is er aan de hand? Toegankelijk deel uit de serie 'Toneellezen'*. De tekst boeit, is zo nu en dan humoristisch en is geschreven als toneelstuk. Het is bedoeld om samen – door twee of meer kinderen, of ouder en kind(eren) – hardop te lezen, met nadruk op intonatie. De korte hoofdstukken beginnen steeds met informatie vooraf in de ik-vorm, cursief gedrukt in een afwijkende kleur. Daarna volgt een situatieschets en ten slotte staat per speler de tekst die voorgelezen kan worden. De namen van de spelers hebben elk een eigen kleur. Per hoofdstuk zijn (meestal) twee wisselende personages aan het woord. Deze personages zijn ook geïllustreerd aan het begin van het hoofdstuk. Verder zijn er in vrijwel elk hoofdstuk kleurige illustraties over het verhaal te vin…Lees verder

Over Jolanda Horsten

Jolanda Horsten (Tilburg, 20 januari 1967) is een Nederlands kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Horsten werd geboren in Tilburg. Ze volgde een opleiding Communicatie aan de heao en ging daarna na de KUB in Tilburg waar zij taal- en literatuurwetenschap studeerde.

Horsten was aanvankelijk werkzaam als eindredacteur voor de NOS-Teletekst. en later bij Endemol. Zo werkte ze als redacteur voor de tv-series Koffietijd, De 5 Uur Show, Koken met Sterren en later als scriptschrijver voor de televisieprogramma’s Ook dat nog! en De Sprookjesboom. In 2000 ging ze werken als communicatie-adviseur bij het adviesbureau "&Samhoud" in Utrecht. Hier schreef zij freelance teksten voor Ook dat nog! en de Efteling. In 2004 richtte zij in Tilburg haar eigen tekst- en communicatiebureau "T’overtekst & Zo" op.

Carrière<…Lees verder op Wikipedia