Dvd
Engels
Kerstkomedie over een baby die per ongeluk bij de Elfen op de Noordpool belandt. Als hij volwassen is gaat hij in New York op zoek naar zijn vader
Titel
Elf / dir. by Jon Favreau ; written by David Berenbaum
Regisseur
Jon Favreau
Scenarist
David Berenbaum
Acteur
James Caan 1940-2022 Will Ferrell
Taal
Engels
Uitgever
[Hilversum]: A-Film, 2004
1 dvd-video
Oorspr. opname
2003
Speelduur
93 min.
Aantekening
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels Taalkeuze: Engels, Frans
EAN
8716777047972

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse kerstkomedie uit 2003 van regisseur Jon Favreau en met in de hoofdrollen Will Ferrell, James Caan en Zooey Deschanel. Op een avond kruipt een baby in de zak met cadeautjes van de kerstman en wordt meegenomen naar de Noordpool. Als de baby, Buddy, volwassen is, beseft hij dat hij niet tussen de andere elfen past en reist hij naar New York om zijn echte vader te vinden. Buddy ontdekt dat er niet genoeg kerstgevoel in de wereld is en probeert de mensen de ware betekenis van Kerstmis bij te brengen. Recensent Remke de Lange (Trouw 18-12-'03): "(...) De ingrediënten zijn aanwezig, maar het recept is niet secuur doordacht." Ook Koen Kleijn (Algemeen Dagblad 18-12-'04) vindt de film "(...) buitengewoon melig en ook nog eens heel slordig in elkaar geflanst werkje (...). Wel is hij vol lof over hoofdrolspeler Will Ferrrell. De dvd bvat diverse extra's.

Over Jon Favreau

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Eva Rinaldi
(Uploader: Musa Raza)

Jonathan Kolia Favreau (New York, 19 oktober 1966) is een Amerikaans acteur, stemacteur, regisseur, producent en scriptschrijver.

Jon Favreau studeerde drie jaar aan Queens College. Na zijn studie werkte hij enige tijd op Wall Street. In 1988 besloot hij naar Chicago te gaan om als stand-upcomedian zijn geld te verdienen. Daar sloot hij zich aan bij de comediegroep ImprovOlympic, waar ook Chris Farley en Mike Myers toe behoorden.

Zijn eerste grote filmrol kreeg hij in de film Rudy. Na de opnamen van PCU (1994) ging Favreau naar Los Angeles, waar hij het script voor Swingers schreef. De in 1996 uitgebrachte film leverde hem en regisseur Doug Liman de Florida Film Critics Circle Award op als beste nieuwkomer. Hij speelde ook mee in enkele afleveringen van de succesvolle serie Friends.

Na rollen in onder meer Deep Impact, Very Bad Things en Daredevil, legde Favreau zich vervolgens op regisseerwerk toe. Zijn d…Lees verder op Wikipedia

Suggesties