Cd

City : works of fiction

Jon Hassell (uitvoerder), Gregg Arreguin (uitvoerder), Jeff Rona (uitvoerder)
Toon meer
Bevat
Cd 1 City: works of fiction : original fictions
Cd 2 The living city : live at Wintergarden 17 september 1989
Cd 3 Psychogeography : Zones of feeling
Titel
City : works of fiction
Uitvoerder
Jon Hassell 1937-2021 (trompet;componist) Gregg Arreguin  (gitaar) Jeff Rona  (keyboards) Adam Rudolph  (percussie) Daniel Schwartz (muzikant) (basgitaar)
Uitgever
All Saints, 2014
3 cd's + boekje
Speelduur
03:22:02
Aantekening
Reissue
EAN
0801061100827
CDR
JK190023
Plaatsingssuggestie
73 - Jazz (NBLC) J1 - Jazz (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Jon Hassell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Kotoviski photographed by Henryk Kotowski

Jon Hassell (Memphis (Tennessee), 22 maart 1937 – 26 juni 2021) was een Amerikaanse musicus en jazztrompettist. Zijn stijl wordt soms omschreven als trance of ambient.

Hassell studeerde onder andere aan de Eastman School of Music, en bij Karlheinz Stockhausen. Hij maakt soms gebruik van een harmonizer om een zachter en ruisend trompetgeluid te maken. Hij speelde onder anderen met La Monte Young, Brian Eno, Harold Budd, David Sylvian en Jon Balke. Met Eno en Daniel Lanois schreef hij de muziek voor The Million Dollar Hotel (2000) van Wim Wenders.

Hassell overleed op 84-jarige leeftijd.

Discografie

  • 1977 Vernal Equinox
  • 1978 Earthquake Island
  • 1980 Fourth World, vol. 1: "Possible Musics"
  • 1981 Fourth World, Vol. 2: "Dream Theory in Malaya"
  • 1983 Aka/Darbari/Java: Magic Realism
  • 1986 Power Spot (geproduceerd door Brian Eno / Da…Lees verder op Wikipedia

Suggesties