Spider-man : homecoming

Jon Watts (regisseur), Stan Lee (naar het werk van), Steve Ditko (naar het werk van)
Onder hoede van zijn mentor Tony Stark probeert Peter Parker om te gaan met zijn nieuwe identiteit als Spider-Man. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Superhelden
Titel
Spider-man : homecoming
Regisseur
Jon Watts
Naar het werk van
Stan Lee 1922-2018 Steve Ditko
Acteur
Tom Holland 1996- Marisa Tomei Robert Downey (jr) Michael Keaton
Componist
Michael Giacchino 1967-
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
128 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits en andere talen Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels en andere talen Gebaseerd op de comics van Stan Lee en Steve Ditko
EAN
8712609642117

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Superheldenfilm van Jon Watts (Cop car) met in de hoofdrol Tom Holland (Pilgrimage; Captain America: civil war). Holland is de opvolger van Tobey Maguire (2002, 2004 en 2007) en Andrew Garfield (2012 en 2014) in de rol van Peter Parker alias Spider-man. Peter is een 15-jarige scholier die woont bij zijn tante en onder leiding van zijn mentor Tony Stark alias Iron Man (Robert Downey Jr.) leert om te gaan met zijn speciale krachten. Zijn grote vijand wordt The Vulture (Michael Keaton). Intussen krijgt hij in zijn alledaagse leven ook te maken met problemen als huiswerk, docenten, vrienden en meisjes. De recensenten geven 3-4 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) Maar eerlijk is eerlijk: Homecoming is de leukste Spider-Manfilm tot nu toe. Meer scherpe tienerkomedie dan spannende spektakelfilm. (…) Topvermaak, dat hooguit iets te lang voortdendert.’ Winnaar van drie Teen Choice Awards. Vanaf ca. 12 jaar.

Suggesties