Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Ik kan niet slapen

Jonas Boets (auteur), Kristina Ruell (illustrator)
+1
Ik kan niet slapen
×
Ik kan niet slapen Ik kan niet slapen
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Kaat wil niet naar bed. Ze is niet moe. Maar ze moet van ma. Maar Kaat valt niet in slaap. Ze doet dit en ze doet dat, niets helpt. Tot pa uit een boek leest. Pa valt in slaap, en Kaat droomt...
Onderwerp
Slapen gaan
Leesniveau
AVI 2, AVI M3
Titel
Ik kan niet slapen
Auteur
Jonas Boets
Illustrator
Kristina Ruell
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2011
31 p. : ill.
ISBN
9789058386953 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als Kaat van ma naar bed moet, wil ze niet. Ze is niet moe en kan niet slapen. In bed gaat ze van alles bedenken (en doen!) om in slaap te vallen. Ze denkt aan een schaap dat springt over een hek; het schaap wordt moe, maar Kaat niet. In dit handzame boekje voor beginnende lezers is het de auteur gelukt om op humoristische wijze een verhaal vol details te vertellen; met alleen maar korte woorden, die bijna allemaal klankzuiver zijn, AVI-M3. Het verhaal wordt verteld in korte zinnen zonder hoofdletters, die de regel nergens overstijgen; zodanig dat je de wil en inzet van Kaat om te gaan slapen bijna letterlijk voelt. Naast iedere tekstpagina staat een prachtige, paginagrote prent; de vette penseelstreken in felle kleuren laten Kaat, met al haar goede wil en fantasievolle oplossingen, tot leven komen. De auteur heeft al een aantal leuke eerste leesboekjes op zijn naam staan. Hopelijk volgen er nog veel Kaat-avonturen die jonge kinderen uitdagen om vaak en met veel plezier te gaan lezen…Lees verder

Ik kan niet slapen

Jonas Boets gooide eerder dit jaar hoge ogen met 'De grote boze wolf', maar keert met dit boekje even terug naar zijn vertrouwde genre: boeken voor beginnende lezers.
Kaat moet gaan slapen, maar het lukt helemaal niet. Ze gaat op zoek naar een oplossing. Warme melk drinken behoort tot de mogelijkheden, maar de melk kookt over en ze wordt op het nippertje gered door haar mama. Sporten is ook een optie, maar probeer maar eens op je bed te springen zonder lawaai te maken. Naar een verhaaltje luisteren? Ok, maar wat als de voorlezer halverwege in slaap valt? Kortom, de zoektocht van Kaat verloopt niet zonder hindernissen.
Lezertjes met niveau AVI-2 kunnen al samen met Kaat op zoek. Een boekje als dit zal niet snel vervelen en prikkelt de nieuwsgierigheid. De dromerige illustraties van Kristina Ruëll zorgen voor een mooie aanvulling bij de tekst.

Over Jonas Boets

Jonas Boets (1981) is een Vlaams kinder- en jeugdauteur.

Biografie

Studies

Jonas Boets studeerde Germaanse Talen in Antwerpen (het toenmalige UFSIA en UIA) en voltooide een aanvullende studie Taal en Bedrijf in Leuven.

Zijn creatieve achtergrond heeft hij te danken aan zijn ouders. Met een moeder in de boekenwereld en een vader in de toneelwereld, werd Boets van jongs af aan gestimuleerd om te lezen en te schrijven. Op zijn twintigste waagde hij zich aan zijn eerste boek.

Werk

Boets begon zijn carrière in het onderwijs: hij heeft drie jaar Nederlandse les gegeven in het Sint-Ritacollege in Kontich aan de leerlingen van het derde en het vierde middelbaar. Daarna ging hij bij Eyeworks werken, waar hij mee programma's voor VTM en 2BE bedacht. Na drie jaar maakte hij de overstap naar Medialaan, waar hij eerst werkte voor jongerenzender JIM en van 2012 …Lees verder op Wikipedia

Suggesties