Daisy
Nederlands

Jacht op de dronedieven

Jonas Boets (auteur), Dorothée Degrave (verteller)
+1
Jacht op de dronedieven
×
Jacht op de dronedieven Jacht op de dronedieven
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Dean (14) is de jongste dj die mag optreden op Partyland. Hij ontdekt dat er dieven op het terrein zijn. Samen met zijn broer zet hij vanaf het podium de achtervolging in.
Titel
Jacht op de dronedieven
Auteur
Jonas Boets
Verteller
Dorothée Degrave  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2017
1 cd
Speelduur
2:20
Oorspr. uitgever
Leopold
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De 14-jarige Dean is de jongste dj die mag optreden op Partyland, het beste dancefestival ter wereld. Zijn oudere broer Donald, ‘zelfverklaard manager’, Jimmy (zijn beveiliger) en juf Viola, die hem als hij niet optreedt privéles geeft, begeleiden hem. Er vliegt een drone boven het festivalterrein en die wordt bestuurd vanuit een centraal punt. Dean merkt dat iemand de drone gebruikt om ongemerkt twee mannen met een sporttas op het terrein te laten komen. Zij zijn uit op het geld dat in de kluis ligt. Zeer vlot leesbaar verhaal, waarbij het vooral om de spanning draait tijdens het achtervolgen van de dieven. Het verhaal is enigszins voorspelbaar en de personages worden niet echt uitgewerkt. De spanning wordt wel goed opgebouwd. In het verhaal speelt de muziek die de dj (en zijn broer Donald die de kans grijpt om ook te draaien) een grote rol. Achter in het boek staat de playlist (van de muziek die Dean heeft gedraaid) en op de schutbladen citaten uit die muziek. Eerste deel van een se…Lees verder

Over Jonas Boets

Jonas Boets (1981) is een Vlaams kinder- en jeugdauteur.

Biografie

Studies

Jonas Boets studeerde Germaanse Talen in Antwerpen (het toenmalige UFSIA en UIA) en voltooide een aanvullende studie Taal en Bedrijf in Leuven.

Zijn creatieve achtergrond heeft hij te danken aan zijn ouders. Met een moeder in de boekenwereld en een vader in de toneelwereld, werd Boets van jongs af aan gestimuleerd om te lezen en te schrijven.

Het schrijverschap

De eerste schrijfsels van Boets waren boekjes voor beginnende lezers. Zo schreef hij Piep in het land van Kaan (2002) de avonturen van een muis die terechtkomt in een land waar hij alles mag eten waar hij trek in heeft. Al gauw volgden Piep op de fiets (2003) en Piep en de dief (2004). Na de serie Piep volgde de detectiveromans voor tieners waarin Sam Smith, leerling in een geheime s…Lees verder op Wikipedia