Boek
Nederlands

Jengeltje

Jonas Boets (auteur), Rocío Del Moral (illustrator)
+1
Jengeltje
×
Jengeltje Jengeltje
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Jengeltje is een ondeugend engeltje. De andere engelen hebben er genoeg van. Ze sturen haar voor straf naar de mensen. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Jengeltje
Auteur
Jonas Boets
Illustrator
Rocío Del Moral
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2020
52 p. : ill.
ISBN
9789462914711 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Jengeltje is een ondeugend engeltje. Ze plaagt de andere engelen en schreeuwt vaak. Daarom sturen de engelen haar voor straf naar de mensen op aarde. Hoe zal dat verlopen? Mooi vormgegeven uitgave vol grappige, kleurrijke illustraties. Het bestaat uit 23 korte hoofdstukken en gaat over het vragen om aandacht en het aftasten van grenzen. De zinnen zijn kort en eenvoudig, het lettertype is duidelijk leesbaar en het boek heeft een fijne bladspiegel. Hierdoor leest het vlot door en is het geschikt voor de nog niet zo gevorderde lezer. Hier en daar staan opsommingen, zoals een lijstje met dingen waar iemand van houdt en niet van houdt. Ook zijn bepaalde uitroepen anders vormgegeven, waardoor er meer nadruk op komt te liggen. Hierdoor is het geschikt om voor te lezen. De Vlaamse auteur Boets schreef al diverse kinderboeken, waaronder de spionageboeken over Sam Smith. Het verhaal bevat veel humor en hier en daar wat spanning. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Jonas Boets

Jonas Boets (1981) is een Vlaams kinder- en jeugdauteur.

Biografie

Studies

Jonas Boets studeerde Germaanse Talen in Antwerpen (het toenmalige UFSIA en UIA) en voltooide een aanvullende studie Taal en Bedrijf in Leuven.

Zijn creatieve achtergrond heeft hij te danken aan zijn ouders. Met een moeder in de boekenwereld en een vader in de toneelwereld, werd Boets van jongs af aan gestimuleerd om te lezen en te schrijven.

Het schrijverschap

De eerste schrijfsels van Boets waren boekjes voor beginnende lezers. Zo schreef hij Piep in het land van Kaan (2002) de avonturen van een muis die terechtkomt in een land waar hij alles mag eten waar hij trek in heeft. Al gauw volgden Piep op de fiets (2003) en Piep en de dief (2004). Na de serie Piep volgde de detectiveromans voor tieners waarin Sam Smith, leerling in een geheime s…Lees verder op Wikipedia

Suggesties