Daisy
Nederlands

Jengeltje

Jonas Boets (auteur), Niels Nijs (verteller)
+1
Jengeltje
×
Jengeltje Jengeltje
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Jengeltje is een ondeugend engeltje. De andere engelen hebben er genoeg van. Ze sturen haar voor straf naar de mensen.
Titel
Jengeltje
Auteur
Jonas Boets
Verteller
Niels Nijs  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2020
1 cd
Speelduur
0:33
Oorspr. uitgever
De Eenhoorn
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Man

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 7 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Jengeltje is een ondeugend engeltje. Ze plaagt de andere engelen en schreeuwt vaak. Daarom sturen de engelen haar voor straf naar de mensen op aarde. Hoe zal dat verlopen? Mooi vormgegeven uitgave vol grappige, kleurrijke illustraties. Het bestaat uit 23 korte hoofdstukken en gaat over het vragen om aandacht en het aftasten van grenzen. De zinnen zijn kort en eenvoudig, het lettertype is duidelijk leesbaar en het boek heeft een fijne bladspiegel. Hierdoor leest het vlot door en is het geschikt voor de nog niet zo gevorderde lezer. Hier en daar staan opsommingen, zoals een lijstje met dingen waar iemand van houdt en niet van houdt. Ook zijn bepaalde uitroepen anders vormgegeven, waardoor er meer nadruk op komt te liggen. Hierdoor is het geschikt om voor te lezen. De Vlaamse auteur Boets schreef al diverse kinderboeken, waaronder de spionageboeken over Sam Smith. Het verhaal bevat veel humor en hier en daar wat spanning. Vanaf ca. 8 jaar.

Jengeltje

Bengeltjes en engeltjes kennen we allemaal. Ken je de jengeltjes al? Ze zijn enig in hun soort. Ze gelijken op engelen in die zin dat ze blonde krullen hebben, in de wolkenwereld wonen en vleugels hebben. Toch zijn ze allesbehalve engelen, omdat ze niet lief, niet rustig, nogal gulzig zijn én bovendien niemand helpen. Jengeltjes hebben de eenvoudige voornaam ‘Jengeltje’ en zetten de boel op stelten. Of beter gezegd: zetten de wolkenwereld op stelten. Wanneer Jengeltje weer eens alle rijstpap heeft opgegeten, besluiten de engelen haar te straffen door haar naar de mensenwereld te sturen. Als ze daar drie mensen helpt mag ze terug naar de wolkenwereld. In de mensenwereld gaat ze op zoek naar mensen die net als zij ervan houden om anderen bang te maken. Zo gaat ze op bezoek bij een heksenvrouw die geen heks blijkt te zijn. Ze woont dan wel in een heksenhuis, eigenlijk is ze zelf bang van de spoken die haar elke avond lastigvallen. Als blijkt dat die drie spoken klasgenoten van Jengelt…Lees verder

Over Jonas Boets

Jonas Boets (1981) is een Vlaams kinder- en jeugdauteur.

Biografie

Studies

Jonas Boets studeerde Germaanse Talen in Antwerpen (het toenmalige UFSIA en UIA) en voltooide een aanvullende studie Taal en Bedrijf in Leuven.

Zijn creatieve achtergrond heeft hij te danken aan zijn ouders. Met een moeder in de boekenwereld en een vader in de toneelwereld, werd Boets van jongs af aan gestimuleerd om te lezen en te schrijven.

Het schrijverschap

De eerste schrijfsels van Boets waren boekjes voor beginnende lezers. Zo schreef hij Piep in het land van Kaan (2002) de avonturen van een muis die terechtkomt in een land waar hij alles mag eten waar hij trek in heeft. Al gauw volgden Piep op de fiets (2003) en Piep en de dief (2004). Na de serie Piep volgde de detectiveromans voor tieners waarin Sam Smith, leerling in een geheime s…Lees verder op Wikipedia