Sam Smith en de diamant van Don Carlos

Jonas Boets (auteur), Lisette Loos (verteller)
+1
Sam Smith en de diamant van Don Carlos
×
Sam Smith en de diamant van Don Carlos Sam Smith en de diamant van Don Carlos

Sam Smith en de diamant van Don Carlos

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Tweede deel in de reeks Sam Smith. Sam Smith zit in het tweede jaar van zijn opleiding tot geheim agent en vertrekt hij op stage naar de geheime dienst van Spanje. Zijn verblijf wordt abrupt verstoord wanneer iemand een kostbare diamant voor zijn deur legt.
Onderwerp
Diamant, Spioneren
Titel
Sam Smith en de diamant van Don Carlos
Auteur
Jonas Boets
Verteller
Lisette Loos  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2006
1 cd
Speelduur
6:48
Oorspr. uitgever
Manteau
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Sam Smith* zit in het tweede jaar van de Britse spionnenschool. Hij gaat stage lopen in Barcelona en beleeft daar allerlei avonturen. Op een dag vindt hij een kostbare diamant. Wanneer de politie denkt dat Sam de diamant heeft gestolen, slaat hij op de vlucht en gaat zelf op onderzoek uit. Het is natuurlijk een jongensdroom om op een school te zitten voor geheimagenten waar 'achtervolgingstechnieken' en 'bevrijden uit benarde situaties' de vakken zijn. Het gaat hier echter om een vreemd verhaalgegeven met te veel toevalligheden. Het verhaal heeft een hoog tempo en is daardoor goed leesbaar, maar bestaat uit korte, houterige zinnen en oppervlakkig beschreven personages. Het omslag heeft een volwassen uitstraling. Vanaf ca. 11 jaar.

Over Jonas Boets

Jonas Boets (1981) is een Vlaams kinder- en jeugdauteur.

Biografie

Studies

Jonas Boets studeerde Germaanse Talen in Antwerpen (het toenmalige UFSIA en UIA) en voltooide een aanvullende studie Taal en Bedrijf in Leuven.

Zijn creatieve achtergrond heeft hij te danken aan zijn ouders. Met een moeder in de boekenwereld en een vader in de toneelwereld, werd Boets van jongs af aan gestimuleerd om te lezen en te schrijven. Op zijn twintigste waagde hij zich aan zijn eerste boek.

Werk

Boets begon zijn carrière in het onderwijs: hij heeft drie jaar Nederlandse les gegeven in het Sint-Ritacollege in Kontich aan de leerlingen van het derde en het vierde middelbaar. Daarna ging hij bij Eyeworks werken, waar hij mee programma's voor VTM en 2BE bedacht. Na drie jaar maakte hij de overstap naar Medialaan, waar hij eerst werkte voor jongerenzender JIM en van 2012 …Lees verder op Wikipedia

Suggesties