Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Sam Smith : spion ontvoerd

Jonas Boets (auteur)
+1
Sam Smith : spion ontvoerd
×
Sam Smith : spion ontvoerd Sam Smith : spion ontvoerd

Sam Smith : spion ontvoerd

Sam Smith belandt op een geheime spionnenschool, waar hij te maken krijgt met een ontvoeringszaak. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Sam Smith : spion ontvoerd
Auteur
Jonas Boets
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2003 | Andere uitgaven
ISBN
9789022326015

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Engelse jongen Sam Smith belandt op een internaat voor aanstaande geheim agenten. Zowel een speurtocht naar de ontvoerde zoon van een leraar als de wedstrijd tegen de CIA-school brengt hij tot een goed einde. Eerste deel uit de serie 'Sam Smith' met een nieuwe omslagillustratie. In zijn opzet is dit verhaal opzichtig epigonistisch. De schrijver meent een aardig boek te maken door de Harry Potter-tovenaars te vervangen door spionnen. In talloze opzichten aapt hij Rowling na. Alleen vergeet hij de verrassende wendingen en de originaliteit. De vele grappen zijn doorgaans flauw, de taal is verre van foutloos. Het overvloedig hoofdlettergebruik in de hoofdstuktitels is bepaald aanstellerig en geeft het boek een schijn van gewicht, een beter verhaal waardig. Heel matig maakwerk van de jonge auteur (1981), die eerder twee boekjes voor beginnende lezers schreef. Vanaf ca. 11 jaar.

Sam Smith. Spion ontvoerd

Sam Smith is een doodgewone jongen. Hij heeft doodgewoon kort bruin haar en doodgewone blauwe ogen. Hij gaat naar een doodgewone school met doodgewone kinderen. Hij woont in een doodgewone straat met zijn doodgewone moeder en jawel zijn doodgewone vader die een doodgewoon huwelijk hebben. Kortom Sam Smith is een grijze muis zonder enige spanning of bijzondere belevenissen in zijn jonge leven.
Als hij op een dag van school naar huis wandelt, krijgt hij het gevoel niet alleen te zijn, dat hij bespied wordt. Een paar straten verder stopt er een oude grijze Mercedes enkele meters voor hem. De deur zwaait open en een hand wenkt hem. Nieuwsgierig en met een kloppend hart stapt Sam dichterbij. Hij wordt beleefd verzocht in te stappen. In de auto zitten Summer en Spring. Deze heren weten verdacht en schrikwekkend veel over Sam o.a. dat zijn leven nogal aan de saaie kant is. Hier willen zij verandering in brengen, ze bieden Sam een plaats aan op De School. Hier zal hij opgeleid worden to…Lees verder

Over Jonas Boets

Jonas Boets (1981) is een Vlaams kinder- en jeugdauteur.

Biografie

Studies

Jonas Boets studeerde Germaanse Talen in Antwerpen (het toenmalige UFSIA en UIA) en voltooide een aanvullende studie Taal en Bedrijf in Leuven.

Zijn creatieve achtergrond heeft hij te danken aan zijn ouders. Met een moeder in de boekenwereld en een vader in de toneelwereld, werd Boets van jongs af aan gestimuleerd om te lezen en te schrijven. Op zijn twintigste waagde hij zich aan zijn eerste boek.

Werk

Boets begon zijn carrière in het onderwijs: hij heeft drie jaar Nederlandse les gegeven in het Sint-Ritacollege in Kontich aan de leerlingen van het derde en het vierde middelbaar. Daarna ging hij bij Eyeworks werken, waar hij mee programma's voor VTM en 2BE bedacht. Na drie jaar maakte hij de overstap naar Medialaan, waar hij eerst werkte voor jongerenzender JIM en van 2012 …Lees verder op Wikipedia