Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Stelen in stijl

Jonas Boets (auteur)
+1
Stelen in stijl
×
Stelen in stijl Stelen in stijl

Stelen in stijl

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De verlaten meisjes die Madame in haar huis opvangt, gaan op zoek naar een dievenbende die steelt van de rijken. Candice infiltreert in het milieu van de welgestelden. Zal ze haar onderzoek nog tot een goed einde kunnen brengen als ze smoorverliefd wordt op rijkeluiszoontje Kristof?
Onderwerp
Diefstal
Titel
Stelen in stijl
Auteur
Jonas Boets
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2013
281 p.
ISBN
9789022328651 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vier tienermeisjes worden door een bijzondere adoptiemoeder opgevoed. Ze noemen haar Madame. Madame geeft haar dochters thuis les in allerlei speciale zaken die op school niet aan de orde komen, zoals bijvoorbeeld speurderstechnieken en zakkenrollen. Na een feestje, waar de meisjes contact krijgen met een aantal arrogante rijkeluis jongeren, is de zeer speciale schoenenkast van Eva leeg geroofd. Er blijkt bij de rijke mensen in de buurt ook stelselmatig gestolen te worden. Madame geeft haar vier meiden opdracht om de huizen van de rijken goed in de gaten te houden, om zo de dievenbende op te sporen. Tweede, zelfstandig te lezen deel uit de serie 'Mysterie girls'*. In dit deel speelt Candice de hoofdrol. Ze wordt verliefd op een rijke jongen, en raakt zo wat afgeleid van haar opdracht om de rijken in de gaten te houden. De tekst bestaat uit korte zinnen met af en toe wat humor; karakters worden niet uitgediept. De Engelstalige hoofdstuktitels lijken afkomstig uit liedteksten. Ruime bla…Lees verder

Over Jonas Boets

Jonas Boets (1981) is een Vlaams kinder- en jeugdauteur.

Biografie

Studies

Jonas Boets studeerde Germaanse Talen in Antwerpen (het toenmalige UFSIA en UIA) en voltooide een aanvullende studie Taal en Bedrijf in Leuven.

Zijn creatieve achtergrond heeft hij te danken aan zijn ouders. Met een moeder in de boekenwereld en een vader in de toneelwereld, werd Boets van jongs af aan gestimuleerd om te lezen en te schrijven. Op zijn twintigste waagde hij zich aan zijn eerste boek.

Werk

Boets begon zijn carrière in het onderwijs: hij heeft drie jaar Nederlandse les gegeven in het Sint-Ritacollege in Kontich aan de leerlingen van het derde en het vierde middelbaar. Daarna ging hij bij Eyeworks werken, waar hij mee programma's voor VTM en 2BE bedacht. Na drie jaar maakte hij de overstap naar Medialaan, waar hij eerst werkte voor jongerenzender JIM en van 2012 …Lees verder op Wikipedia