Daisy
Nederlands

Stelen in stijl

Jonas Boets (auteur), Yarne Daeren (verteller)
+1
Stelen in stijl
×
Stelen in stijl Stelen in stijl
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De verlaten meisjes die Madame in haar huis opvangt, gaan op zoek naar een dievenbende die steelt van de rijken. Candice infiltreert in het milieu van de welgestelden. Zal ze haar onderzoek nog tot een goed einde kunnen brengen als ze smoorverliefd wordt op rijkeluiszoontje Kristof?
Onderwerp
Diefstal
Titel
Stelen in stijl
Auteur
Jonas Boets
Verteller
Yarne Daeren  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2013
1 cd
Speelduur
5:39
Oorspr. uitgever
Manteau
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 7 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vier tienermeisjes worden door een bijzondere adoptiemoeder opgevoed. Ze noemen haar Madame. Madame geeft haar dochters thuis les in allerlei speciale zaken die op school niet aan de orde komen, zoals bijvoorbeeld speurderstechnieken en zakkenrollen. Na een feestje, waar de meisjes contact krijgen met een aantal arrogante rijkeluis jongeren, is de zeer speciale schoenenkast van Eva leeg geroofd. Er blijkt bij de rijke mensen in de buurt ook stelselmatig gestolen te worden. Madame geeft haar vier meiden opdracht om de huizen van de rijken goed in de gaten te houden, om zo de dievenbende op te sporen. Tweede, zelfstandig te lezen deel uit de serie 'Mysterie girls'*. In dit deel speelt Candice de hoofdrol. Ze wordt verliefd op een rijke jongen, en raakt zo wat afgeleid van haar opdracht om de rijken in de gaten te houden. De tekst bestaat uit korte zinnen met af en toe wat humor; karakters worden niet uitgediept. De Engelstalige hoofdstuktitels lijken afkomstig uit liedteksten. Ruime bla…Lees verder

Over Jonas Boets

Jonas Boets (1981) is een Vlaams kinder- en jeugdauteur.

Biografie

Studies

Jonas Boets studeerde Germaanse Talen in Antwerpen (het toenmalige UFSIA en UIA) en voltooide een aanvullende studie Taal en Bedrijf in Leuven.

Zijn creatieve achtergrond heeft hij te danken aan zijn ouders. Met een moeder in de boekenwereld en een vader in de toneelwereld, werd Boets van jongs af aan gestimuleerd om te lezen en te schrijven.

Het schrijverschap

De eerste schrijfsels van Boets waren boekjes voor beginnende lezers. Zo schreef hij Piep in het land van Kaan (2002) de avonturen van een muis die terechtkomt in een land waar hij alles mag eten waar hij trek in heeft. Al gauw volgden Piep op de fiets (2003) en Piep en de dief (2004). Na de serie Piep volgde de detectiveromans voor tieners waarin Sam Smith, leerling in een geheime s…Lees verder op Wikipedia