De twaalfjarige scout Sam gaat alleen op onderzoek uit in de bossen rondom het terrein waar het scoutingkamp is opgeslagen en ontdekt dat daar een groot gevaar schuilt.
Titel
Welp / directed by Jonas Govaerts ; screenplay by Jonas Govaerts & Roel Mondelaers
Regisseur
Jonas Govaerts
Scenarist
Roel Mondelaers
Componist
Steve Moore
Acteur
Maurice Luyten 2000- Evelien Bosmans Gill Eeckelaert Jan Hammenecker Titus De Voogdt Stef Aerts
Taal
Nederlands
Uitgever
Dutch Filmworks, 2015
1 blu-ray
Oorspr. opname
2014
Speelduur
84 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands (bij anderstalig gesproken segmenten)
EAN
8715664114353

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 5 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vlaamse horrorfilm en speelfilmdebuut van regisseur Jonas Govaerts uit 2014. De twaalfjarige Sam heeft een rijke fantasie. Als hij met de scouting gaat kamperen in de Ardennen, ziet hij een vreemd wezen met een masker rondsluipen door de bomen. De leiding van de scouts doen het af als een verzinsel en vinden Sam een fantast. Tot er steeds vreemdere dingen gebeuren en de scouts erachter komen dat er niet alleen een gemaskerd wezen rondsluipt, maar nog iets veel gruwelijkers. Nico Krols (De Morgen 28-10-‘14) geeft 3 sterren en zegt: ‘Welp blijft sierlijk en wordt nooit echt dreigend (…).’ Maar de ‘bedaarde beelden zijn functioneel en razend knap. Ook het prachtige production design en de prima soundtrack maken van Welp een nachtmerrie waaruit het vredig wakker worden is.’ Dave Mestdach (Knack 28-10-‘14) geeft ook 3 sterren: ‘Af en toe stokt het ritme, de hoofdpersonages hadden meer vlees en bloed kunnen gebruiken (…) maar het camerawerk (…) met diepe kleuren en veel tegenlicht, is heerl…Lees verder

Over Jonas Govaerts

Jonas Govaerts (Antwerpen) is een Belgisch filmregisseur, scenarioschrijver en muzikant.

Biografie

Jonas Govaerts was van 2006 tot 2014 gitarist bij de Antwerpse metalband The Hickey Underworld maar moest stoppen vanwege een chronische gehoorstoornis. In 2004 produceerde hij zijn eerste kortfilm Mobius in het horrorgenre waarna nog enkele bekroonde kortfilms volgden. In 2009 en 2010 schreef en regisseerde hij de televisieserie's SUPER8 en MONSTER!. In 2014 bracht hij zijn debuutfilm uit, de eerste Vlaamse horrorfilm Welp, die in première ging op het Internationaal filmfestival van Toronto.

Filmografie

Speelfilms

  • Welp (2014)

Kortfilms