Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De afschuwelijke eenzaamheid van Maxwell Sim

Jonathan Coe (auteur), Otto Biersma (vertaler), Willem Muilenburg (vertaler)
Wanneer een werkloze, depressieve man voor een reclamecampagne door Engeland reist, kan hij zijn verleden niet meer ontlopen.
Titel
De afschuwelijke eenzaamheid van Maxwell Sim
Auteur
Jonathan Coe
Vertaler
Otto Biersma Willem Muilenburg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The terrible privacy of Maxwell Sim
Editie
3
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2010 | Andere uitgaves
410 p.
ISBN
9789023459590 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Maxwell Sim is een nogal saaie, doorsnee man uit een doorsneestad met een doorsneebaan ('I was hoping to make him a kind of Everyman', aldus de auteur), die na het plotselinge vertrek van zijn vrouw en dochtertje in een depressie is geraakt. Een reisje naar zijn vader in Australië laat alleen maar zien dat ze nog steeds niet kunnen communiceren en ook aan zijn 74 Facebook-vrienden heeft hij geen steun. Als hij een aanbod krijgt om als vertegenwoordiger van een nieuw soort tandenborstel naar de Shetland-eilanden te reizen, grijpt hij die kans met beide handen aan. Er volgt een road trip door Engeland langs anonieme wegrestaurants en hotels waarbij Sim een relatie krijgt met de stem van zijn navigatiesysteem (die hij Emma heeft gedoopt), onverwachte zijwegen inslaat, zijn verleden tegenkomt en allerlei avonturen beleeft. Heel geestige, goed gecomponeerde en onderhoudende moderne schelmenroman (Coe noemt zelf 'Tom Jones' van Henry Fielding als inspiratie) waarin de auteur tussen de soms …Lees verder

Over Jonathan Coe

CC BY 2.0 - Foto van/door Taken by Flickr user Walnut Whippet at the 2006 Humber Mouth Festival

Jonathan Coe (Bromsgrove, 19 augustus 1961) is een Engels schrijver.

Leven en werk

Coe studeerde Engelse literatuur aan het Trinity College te Cambridge en promoveerde aan de Universiteit van Warwick, waar hij tevens gedoceerd heeft. Aanvankelijk had hij ambities in de popmuziek, maar vanaf 1987 richt hij zich naast zijn doceren voornamelijk op het schrijven van satirische romans. Vaak verweeft hij politieke thema’s in zijn werk, bijvoorbeeld in What a Carve Up! (1994, Nederlands: Het moordend testament), waarin hij het politieke klimaat onder Margaret Thatcher op de hak neemt. Verder blijft ook zijn liefde voor de muziek voortdurend als rode draad aanwezig. Hij toont zich een liefhebber van progressieve rock en zijn boek The Rotters' Club (2001) is bijvoorbeeld genoemd naar een album van Hatfield and the North.

The Rotters' Club en What a Carve Up! werden bewerkt voor de BBC en T…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek