Ricki liet jaren geleden haar gezin in de steek voor een carrière als rockgitariste. Nu komt ze terug om haar depressieve dochter bij te staan na haar scheiding.
Titel
Ricki and the Flash
Regisseur
Jonathan Demme
Acteur
Meryl Streep Kevin Kline Mamie Gummer Audra McDonald Rick Springfield 1949-
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
97 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits en andere talen Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels en andere talen
EAN
8712609646672

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaans familiedrama (2015) van Jonathan Demme (Rachel getting married; The silence of the lambs) met in de hoofdrol Meryl Streep als Ricki, een gitariste die jaren geleden haar gezin in de steek liet voor haar carrière als rockmuzikant. Nu werkt ze overdag als cassière en speelt met haar bandje covers in kleine bars in Los Angeles. Dan belt Ricki's ex: hun dochter is onlangs gescheiden en heeft een zelfmoordpoging gedaan. Ricki laat alles vallen en reist naar Indianapolis om haar dochter te helpen, maar het welkom van haar twee zoons, dochter, man en diens vrouw is niet erg hartelijk. Streeps eigen dochter, Mamie Gummer, is haar filmdochter, Kevin Kline haar ex en Rick Springfield haar nieuwe geliefde. De recensenten prijzen de rol van Streep en haar muzikale kwaliteiten - ze speelt en zingt alle nummers live, maar zijn ook kritisch: tam, voorspelbaar, matig script. Belinda van de Graaf (Trowu 3-9-'15) geeft 3 sterren en concludeert: 'Verder heeft de kluchtige familiereünie van Jo…Lees verder

Over Jonathan Demme

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door John Stephen Dwyer

Jonathan Demme (Baldwin (New York), 22 februari 1944 – New York, 26 april 2017) was een Amerikaans filmregisseur, producer en scenarioschrijver. Demme won de Academy Award voor Beste Regisseur voor The Silence of the Lambs in 1991.

Carrière

Demme leerde het vak van regisseur toen hij werkte voor B-filmproducent Roger Corman van 1971 tot 1976. Hij schreef en produceerde mee aan Angels Hard as They Come (1971) en The Hot Box (1972). Hij begon vervolgens zelf te regisseren, met drie films (Caged Heat uit 1974, Crazy Mama uit 1975 en Fighting Mad uit 1976) voor Cormans studio New World Pictures. Na Fighting Mad regisseerde Demme de komedie Handle with Care (1977) voor Paramount Pictures. De film werd door recensenten goed beoordeeld, maar er werd weinig reclame voor gemaakt en hij werd daardoor slecht bezocht.

Demmes volgende film, Melvin …Lees verder op Wikipedia

Suggesties