Boek
Nederlands

De kracht van het paradijs : hoe Europa kan overleven in de Aziatische eeuw

Jonathan Holslag (auteur)
+1
De kracht van het paradijs : hoe Europa kan overleven in de Aziatische eeuw
×
De kracht van het paradijs : hoe Europa kan overleven in de Aziatische eeuw De kracht van het paradijs : hoe Europa kan overleven in de Aziatische eeuw

De kracht van het paradijs : hoe Europa kan overleven in de Aziatische eeuw

Overzicht en analyse van de Europese economie sedert 1945, met een perspectief op toekomstige ontwikkelingen in verband met de economische groei van China.
Titel
De kracht van het paradijs : hoe Europa kan overleven in de Aziatische eeuw
Auteur
Jonathan Holslag
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Antwerpen: De Bezige Bij Antwerpen, 2014 | Andere uitgaven
606 p. : ill.
ISBN
9789085425298 (hardback)
Plaatsingssuggestie
354.6 (SISO) Na 1945 (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit kloeke boekwerk wordt de naoorlogse economische geschiedenis van Europa beschreven. De schrijver, docent internationale politiek aan de Vrije Universiteit van Brussel, baseert op basis van een diepgravende analyse van die recente geschiedenis de mogelijkheden om niet het onderspit te delven in de machtsstrijd met de opkomende Chinese economie. Militaire kracht, meer Europese eenwording, onderwijs en innovatie zijn daarbij sleutelwoorden. Zeer lezenswaardig, temeer daar het één van de weinige boeken op dit terrein is dat niet vanuit een Amerikaans, maar vanuit een zuiver Europees perspectief geschreven is. Helder maar zeer uitvoerig geschreven. Mooie balans tussen analyseren en 'dromen'. Voorzien van uitgebreid register, vele voetnoten en een indrukwekkende bibliografie. Verzorgd uitgevoerde hardcover.

Over Jonathan Holslag

Jonathan Holslag (Sint-Niklaas, 15 juni 1981) is een Belgische politicoloog en Chinakenner.

Levensloop

Jonathan Holslag groeide op in Belsele, Sinaai, Sint-Niklaas en Hamont. Hij volgde zijn middelbaar onderwijs aan het Salvatorcollege van Hamont. Erna volgde hij een deel van een opleiding tot onderofficier. Na dat verblijf in het leger studeerde Holslag regent geschiedenis, Nederlands en aardrijkskunde aan de PXL te Hasselt en gaf vervolgens twee jaren les aan het Sint-Hubertuscollege te Neerpelt.

Nadien studeerde hij politieke wetenschappen en internationale betrekkingen aan de VUB. Tezelfdertijd schoolde hij zich onder andere bij in defensie en geopolitiek aan de Koninklijke Militaire School te Brussel. In 2006 werd hij geselecteerd voor een doctoraatsbeurs van het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen (FWO). Hij promoveerde in 2011 tot doctor aan de VUB met het proefschrift China’s regional dilemma: A…Lees verder op Wikipedia