Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Breekpunt

Wanneer een klein meisje getuige is van een dubbele moord en daarna niets kan of wil zeggen, wordt kinderpsycholoog Alex Delaware ingeschakeld om enig licht op de zaak te werpen.
Titel
Breekpunt
Auteur
Jonathan Kellerman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
When the bough breaks
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2003 | Andere uitgaves
351 p.
ISBN
90-245-4934-5

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Psycholoog Alex Delaware wordt door de politie van Los Angeles ingeschakeld bij de oplossing van de moord op Morton Handler, omdat een zevenjarig meisje de enige getuige is. Eenmaal bezig met deze zaak, bijt Alex zich hierin vast. Ten slotte wordt door zijn toedoen een hele serie moorden opgelost en een omvangrijk misbruiken van kinderen aan het licht gebracht. Je moet niet aan het boek beginnen als je geen tijd hebt het in één keer uit te lezen. Het zindert van de spanning. Een knap opgebouwde, ingewikkelde intrige wordt keurig en evenwichtig uit- en afgewerkt. Goede dialogen. Pocketeditie.

Over Jonathan Kellerman

Jonathan Kellerman (New York, 9 augustus 1949) is een auteur van psychologische thrillers en van oorsprong klinisch psycholoog, gespecialiseerd in de behandeling van kinderen. Hij is getrouwd met Faye Kellerman en samen hebben ze vier kinderen. Faye is, net als Jonathan en oudste zoon Jesse Kellerman, een auteur van thrillerboeken.

Jonathan studeerde van 1966 tot 1971 aan de universiteit van Californië. Tijdens het laatste jaar van zijn studie maakte Kellerman samen met een vriend een komisch boek waarmee ze de Samuel Goldwyn Creative Writing Award wonnen. Na zijn studie promoveerde hij in 1974 in de psychologie aan de University of Southern California. Na zijn promotie specialiseerde hij zich in het behandelen van trauma's bij kinderen in het Kinderziekenhuis van Los Angeles.

Rond 1984 begon Jonathan fulltime boeken te schrijven. Met zijn debuutroman won hij de Edgar Allan Poe Awards en de Anthony Boucher Award. Hij werd bekend met een reeks boeken over kinder…Lees verder op Wikipedia

Suggesties