Dvd
Engels
Een goedhartige tandarts raakt door zijn nieuwe buurman, een huurmoordenaar, verstrikt in maffia-intriges
Kijkwijzer
Vanaf 16 jaarVanaf 16 jaar
Titel
The whole nine yards / dir. by Jonathan Lynn ; written by Mitchell Kapner
Regisseur
Jonathan Lynn
Scenarist
Mitchell Kapner
Acteur
Bruce Willis Matthew Perry
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2001
1 dvd-video
Oorspr. opname
1999
Speelduur
ca. 95 min.
Aantekening
Breedbeeldeditie Engels gesproken, nagesynchroniseerd in het Frans Ondertiteling : Nederlands, Engels, Frans
EAN
8712626008156

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 11 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een actie-komedie van Jonathan Lynn, regisseur van onder meer Sgt Bilko en My cousin Vinny, met in de hoofdrollen Bruce Willis (Bandits, 12 monkeys, The sixth sense) en Matthew Perry. Perry is een goedhartige, onhandige tandarts die woont in een chique buitenwijk van Montreal. Hij herkent in zijn nieuwe buurman (Willis) een beruchte huurmoordenaar en gaat op aandringen van zijn onuitstaanbare vrouw (Rosanna Arquette) naar Chicago om hem aan te geven bij zijn vroegere maten. De plot is ingewikkeld - iedereen wil iedereen vermoorden - met intriges, romantiek en geweld. Roger Ebert (Chicago Sun-Times, i) vindt dat er goed geacteerd wordt, met name door Amanda Peet als tandartsassistente. Zijn conclusie is: 'I know this is not the greatest comedy of all time (...), but I was entertained beyond all expectation. (...)' De dvd bevat geen extra's.

Over Jonathan Lynn

Jonathan Lynn (Bath, 3 april 1943) is een Brits acteur, regisseur en scenarist. Lynn is voornamelijk bekend voor zijn schrijfwerk voor de Britse comedieserie Yes, Minister.

Biografie

Lynn werd geschoold op het Pembroke College. Hij was ook lid bij het amateurgezelschap Footlights uit Cambridge. Zijn actieve carrière als acteur begon hij in 1967 in de West Endmusical Fiddler on the Roof. In de jaren 60 was hij als acteur in verschillende sitcoms te zien waar hij zelf ook aan meeschreef. In de jaren 80 was hij erg populair met de serie Yes, Minister die hij samen met Antony Jay schreef. In 1985 maakte hij met de film Clue zijn debuut als regisseur.

Filmografie als regisseur

  • Clue, 1985
  • Nuns on the Run, 1990
  • My Cousin Vinny, 1992
  • The Distinguished Gentleman, 1992
  • Greedy, 1…Lees verder op Wikipedia